[KPOP] K-POP 2023討論區 (13)

1001 回覆
0 Like 23 Dislike
一個月pre order時間都冇
仲要等幾日先有spec同link
IVE咁有信心?
Ive 12週年仲有5人再講啦

原來佢地演唱會有人睇
而家啲名牌就係鐘意呢款
咪就係韓國冇人聽h榜先低囉,外國多人買g榜咪高囉
你邏輯係咪有啲問題
HG差最遠嘅好似係你隊nshitty
【「小型/中型公司的奇跡」H1KEY與 StayC 和 Fifty Fifty】
【超越資本的優秀音樂和企劃力還是能觸及大眾的心】

STAYC:《Teddy Bear》在發行12天後的上個月26日,不僅進入了Melon TOP100排行榜的前10名,後進去前3,對此,STAYC能否超越一直保持位置的Newjeans,登上相關排行榜的榜首,備受關注。

Fifty Fifty:該專輯在發行3天後就登上了10個國家iTunes K-POP排行榜的榜首。另外,在美國billboard全球數碼歌曲銷售榜(3月11日版)中排名第8位。出道110天就進入billboard排行榜的女子組合,創下了紀錄。

H1KEY:《樓宇之間盛開的玫瑰》發行當時徘徊在1000名開外,並沒有引起太大反響。發行18天後的今年1月23日,在Melon每日排行榜上排在第887位,首次進入前1000名。之後呈階梯式上升,進入TOP100,本月9日上升到自身最高排名第26位,實現了職業生涯的音源逆襲。

中小企划公司推出的很多偶像組合都因為資本性的限制而無法發光。儘管如此,超越資本的優秀音樂和企划力還是能觸及大眾的心。充分證明瞭這一點的3個團體的行動備受關注。

請支持小公司女團
唔出奇 新西遊記果陣都唔係剩一次
有山東人未驚過
出道即巔峰
Kakao❤️
聽說要以LE SSERAFIM出道的時候很害怕的恩採
「這樣的運氣我是可以擁有的嗎?」
「和已經有經驗的姐姐們一起出道很幸運,但我很擔心我能展現什麼呢?」
正如姐姐們說的「是因爲有價值纔出道的,運氣也是實力」,已經表現的很好了

咁樣串人老
唔怪得隊友都笑佢死好命
星船ON9咗咁多年依然繼續ON9
成8個月先CB都要排到咁撚急嘅
到時I團又成班過勞死
一半都係脂膩啲關係户
去拍綜藝再直落打歌
即刻又返韓國機場
太妍心灰意冷
似係準備走,sm嚟緊玩完
依家唔係了寶座被奪走
又話隻肥閪減咗肥嘅
牙day減唔減肥塊面都腫到豬頭咁
之前偶運會佢哋都好似試過
佢仲唔明 笑死
Nshitty就回購
Twice就咩多通路 唔計實銷

咁祝twice HG比會進步啦好似實力咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞