F1 2023 巴林站 賽後討論區 3

922 回覆
3 Like 26 Dislike
咖喱同巴基 真國技
佢地對板球極上心
https://www.forbes.com/sites/brucemartin/2023/03/08/rolex-24-at-daytona-winning-team-heavily-penalized-by-imsa-for-tire-pressure-manipulation/amp/
早前Daytona 24冠軍車#60 Acura因為奪冠優勢太大, 比其他車隊施壓要求加佢BoP, 本田就話佢自己d車冇咁屈機, 求賽會唔好再加BoP
然後本田就舉報#60所屬MSR車隊提供修改過而唔合規格嘅胎壓數據而響比賽獲得優勢
最終Acura被罰5萬美金, #60團隊被扣減200 GTP積分, 扣減所有MEC積分
車隊老闆Mike Shank被罰IMSA停賽至6月
工程師Ryan McCarthy被罰無限期停賽
#60團隊分冠頭衡同一人一隻勞可以保留
值得一提, 擁有F1嘅Liberty Media都係呢支車隊嘅老闆之一
因為板球係極少數佢哋玩得好嘅運動
[西班牙文]Otmar 認為拗偏有力超越AM 爭第四
呢句嘢幾個層面上都好有問題
Alpine aún puede derrotar a Aston Martin y acabar cuartos, asegura Szafnauer
https://soymotor.com/f1/noticias/alpine-aun-puede-derrotar-aston-martin-y-acabar-cuartos-asegura-szafnauer

James 話威記今年內會決定2026嘅偈廠
Williams put timeframe on deciding 2026 engine supplier
https://racingnews365.com/williams-put-timeframe-on-deciding-2026-engine-supplier

Mika 覺得Lando 同Max, 叻仲有Carlos 嘅實力相當
Mika Hakkinen rates Lando Norris ‘on same level’ as Max Verstappen
https://www.planetf1.com/news/mika-hakkinen-rates-lando-norris-same-max-verstappen/
Otmar 第一站訓左呀?
我成日覺得otmar十足嗰啲認叻既肥仔小學雞
佢可能覺得
1 車冇問題係oconon9
2 AM第一站係虛火
無錯
就算其那國家隊多數都係印巴移民
好多西班牙佬同白既印度人好似樣
Carloss正正就係呢種
其實幾好

但係香港相對少接觸拉丁/西葡
身邊啲女性朋友都以為佢係印仔
我諗起我以前讀書做fyp個陣有個巴基斯坦人話要打板球所以消失左兩個禮拜咩都唔做
銀平做咩咁大反應,鳩吹咸蛇想走人姐,唔勢咁啊
新手想問爆炸頭係唔係即係Binoto即係你地成日講嘅大屍
爆炸頭=binotto=眨落台

大屍泛指成隊拉利特別係戰術組
第一站認輸博炒咩
咁第一站又真係on9con問題,氣部車都對辦
Canon唔玩就Sony,還掂sony同康打已經part緊
Sony-Williams Honda
勁鍾意睇
Sai隨時玩多幾年
佢太合適依家嘅垃利
有主見,又唔一定係要個時出現到嚟幫手,都幾難搞
可能素狗輸比兒子搞到痴撚左線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞