F1 2023 巴林站 賽後討論區 3

922 回覆
3 Like 26 Dislike
AM季中研發再差假假地都叫四大車隊,架A523點追都追唔到啦
以AM個資源 唔擔心啲更新會落後
買咩位好
之前有po 講過但唔記得邊個po
上年俾兩個車手撚到傻咗了
架A523 睇 Gasly 揸落正賽 race pace 唔錯

加上Gasly 啱啱先第一場揸,其實睇落都唔錯

不過都唔睇好法國佬 upgrade 可以追到咁大差距

仲有車手差距
Santander話晒都係垃利partner最高個行,sainz西班牙人應該有得留掛
叻依啲前朝餘孽、法國+imola自炒, 搵sainz搭喊蛇
靜係睇牙氣屌打on9con 都好滿足
叻算唔算vasseur嘅人?佢sauber嗰陣已經同佢夾過
alpine 應該同舊年一樣針對某幾站做針對性配置
碾壓下游但係唔見得威脅到平治 am
應該又係高不成低不就咁做五哥
始終未經歷過咩風浪,同啲有父幹嘅二世祖一樣,有啲困難即刻收皮
上年巴庫大頭較超低下壓力屈直路

Ocon用平均Setting

結果大頭又係快
條大直路 2部老麥追極都追唔到
https://twitter.com/fastestpitstop/status/1634832178822389760?s=46&t=8mS8E6y5oc-wNec1Z8zX4A

AM Imola有大update

其實返到歐洲第一站應該差唔多隊隊都有大update
今年有撚排先返歐洲
沙特 澳洲 巴庫 邁阿密 全部都係街場
好難做 benchmark
Lec走

牛奶夾Sai
AM更新係超前

Q1 out追到中遊
Carlando
方便,嗌開唔洗改口,d廣告同名牌都唔洗郁
都算vasseur嘅人但又係馬總提拔
叻想同max鬥下一係戰未來去Audi、平治
支持AM屌打垃利 平治
James咁25,一離開平治就棄平治偈?
佢似係接Toto班,尤其Toto Wolff上年已經講唔想全年周圍飛

同埋Williams明顯係設計上劍走偏鋒,專心做直路狂
上年Monza已經見到佢哋大直路識飛咁樣

講真今場其實贏Albon喺入corner攞線食得住對手
但面對Alpine賽車整體性能高一級,Gasly照樣只要一食到slipstream就輕鬆過Albon
Yuki過唔到只係因為Albon經驗好過佢,再加上Williams同Alpha Tauri兩架車入corner時traction屎一般嘅廢
Toto Wolff運氣好
管理Mercedes生涯第一個大難題Britney Vs Lewis
因為Britney自願退出俾佢無風無浪渡過

拖到而家先要真正面對人事加技術嘅難關
佢捱到呢一關嘅話,以後管理上無嘢難得到佢
不過除非佢要做到60幾歲,否則都只係同Ross Brawn一樣幫後繼者鋪好條路
辛斯值得更好(但去到拉利都無咩得揀)
https://twitter.com/fanaticsferrari/status/1634852029662400513?s=46&t=8mS8E6y5oc-wNec1Z8zX4A

垃利搞乜,呢家連Enrico Cardile(Aero department最大粒個件)都傳緊要走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞