[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(80)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
心血來潮用mz2推 w5000, 果然同跟機膽唔夾
mid bass 冇乜,聲薄,高頻怪
用返吹喇叭K63就好好多, 都係有d薄,不過算可接受範圍,可以聽得下

用w5000聽mz2就原全唔洗擔心人聲唔出。人聲非常突出,好清而且亮,有d薄,都接受到嘅,未去到唔好聽,好過跟機GE 12at7好多先
基本上人聲一出就蓋咗音樂真係唔夠平衡

高頻亮得嚟唔尖,有鐵三角個種染色,其實唔錯

低頻量少,唔係太平衡到中頻同高頻

我諗真係要返Mullard先搞得掂
我對10M呀希望唔好寄失
垃圾usps

機已跟
之前一直做緊AUD999個陣已經心郁郁
兩個幾月前問過各位巴打都唔太建議衝
自己都驚focal QC 水貨又無保

聽過d7200/109 pro/dt 1990 pro/t3-01/hi-x65都未去到想即課
跟住一見到b-stock799同巴打們嘅分享就衝咗去試隻同og clear 好似嘅clear mg
就咁插dap試個聲都已經幾啱心水
加埋銀色tone配埋屋企隻屎MAGNI+ amp仔真係幾靚仔

後悔慘過肉痛 扑鎚
w5000轉返用project ember (膽:馬可尼b329)推,即時好聽曬
bass 量多返,夠balance 中頻、高頻
人聲、高頻都唔會薄。仍然會亮,呢個係鐵三角風格。
而b329個特色人聲加埋鐵三角又會幾正
好立體

馬可尼b329係project ember上面會有d底噪,不過聽歌就唔覺

經過呢個實驗,似乎mz2個弱點都低對12SN7
明明b329應該係薄過吹喇叭K63少少,係mz2上面反而吹喇叭K63仲薄過b329
同埋似乎英國膽夾鐵三角真係有d希望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞