[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(80)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
600 隻色靚仔 可能都會試埋300
no, hk
外觀嘅話我都鍾意600
我建議2369試哂
detail往上升但tuning各自唔同
話唔定200最啱聽都唔出奇
真係好危險 好,就試試佢
期待巴打試完
全買
退貨麻煩呀
冇嘢比得上買唔到Morbid Angel咁傷心 估唔到death metal都咁多人聽
300 係得嘅
但視乎巴打口味重唔重
唔知算唔算,唔鍾意太多mid bass? 最憎太boom boom boom 但鍾意treble 高啲同sub bass 立體啲

唔係玩耳機又唔係玩耳牛有冇得加入 Gold lion KT88 reissue QUAD + Mullard fat base GZ34 NOS+ JJ E83CC & ECC802s

之前用對philips miniwatt e80cc代兩隻au7玩左陣, 仲有隻sylvania ax7 NOS, 不過sylvania我自己感覺仲衰過d新JJ JJ係新膽黎講都算唔差又夠平
多D人一齊討論一齊玩緊係歡迎啦
玩耳牛定2ch冇所謂嘅
最緊要互毒
個人偏好唔鍾意開bit perfect,鍾意較-6/-9dB,因為咁部amp可以扭大力少少,推得headphone好啲
等大家推薦好野試玩

我仲有支psvane既274B, 試過用黎代GZ34, 雖然感覺再airy d, 但係d野散晒又唔係好鐘意
au7同ax7仲有咩好玩 想試下玩amperex nos, 見佢又唔係好貴

我冇入2ch post 主要都係o係soundbar post, 上次有位巴打話耳牛post多人玩膽所以入黎傾下計
u7同x7太多好嘢
巴打有冇話想要咩取向
例牌見到有人玩GZ34都推一推bendix 6106, 不過巴打一支34俾哂後面7支,6106可能會唔夠Aout而燒膽, 可以睇5U4(牛要有3A出俾整流膽)同5R4(牛要有2A出俾整流膽)
具體等其他巴打建議
美國花生膽係唔好聽 BTW 美詩X5
neotron 5U4G
X7/U7試下御三家 德仔 philips mullard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞