第一次睇「試當真」……真係尷

474 回覆
1732 Like 378 Dislike
反映咗你立場同立意了

樓主pin呢個

主旨:踩試當真 捧娛樂圈
你講果堆人唔通就受過專業訓練?
今次唔算差既 我睇得哂
校花校草個期真係好悶
成個校花校草系列都唔想睇
可能樓主係扮反 引人睇試當真
試玩毛我覺得呢條最好睇真係好撚正
https://youtu.be/FqNNeRk9igc
之前第一次睇既係火影(?)個集,原本以為好似running man個類,結果睇到我好尷尬,遊戲 人物都差,仲要長片 冇剪接咁款
唔信咪唔好信
我都唔止一次係連登講我做食品出入口
識同行既人好出奇?

就算唔講識唔識人 咁樣hard sale個效果有幾好
佢對上搞果個西瓜雪糕同酒店做cover咪幾靚
墨魚遊戲最好睇
係街?係街直情無人睇佢地tim
睇到一半就放棄左
又要唔用腦諗題材 照抄人地
又唔認真啲代入個遊戲
又唔好笑 完全唔知想帶啲咩野比觀眾睇
由第一套天能開始睇
覺得好有創意 好好笑 覺得有希望
慢慢就無再期待佢地嘅片

對佢地黎講始終都係一塊踏腳石
唔好抱太多期望

Btw校花校草 真係戇鳩鳩
游學修自己都未喺電影圈撈得掂
同期劉謙
後期陳湛文呢啲都後期追上佢
多job撈過佢好多

喺道扮到自己好有影響力咁
有讀書有從學師出身亦有長期浸淫過

唔似得呢班人一野就想做主角做老細。
而家仲有人睇垃圾試當真??
我就無睇原作 相對會客觀啲

好老實講唔差嘅 悶悶地睇下都幾開心

不過去到後尾鬥攻對手條柱就好鳩

無咩鬥智鬥力feel
你知游學修APA編劇學士畢業㗎何?
仇老爺爺自編自導自演你都知㗎何?

唔係話讀過書代表啲咩,都唔係話自編自導自演有幾勁… 不過見你講起就提吓啫
唔睇原作應該唔知玩緊乜
原作電人呢招,係主角最尾突破遊戲規則諗到嚟逆轉。綜藝變咗大家都知概攻擊手段,冇哂驚喜。
好彩豪哥做吓鳩嘢,冇咁悶。
好心d懲罰就改改佢
扮比人電個道尷尬
即刻熄咗
多謝你提醒,條友一係讀左屎片、一係真係唔夠料,創作三幾年就無貨賣。
樓上仲有人刻意地講出游學修既學歷:APA畢業

我唔知呢位Ching係想幫佢定害佢

只會令我覺得有咁既Quali,叫做有讀過書,但竟然拎出咁既作品。

只會令我更加覺得佢廢。

因為連「無讀過」既籍口都無埋。
如果跟住個劇情就會話抄到足嫁喇

其實本身今際之國又好 其他日劇都好
成日都會出現智力低下既劇情
好多位係正常人會諗到 但死都要拖到最後再比主角反cap

同埋呢幕原著當時話佢守死自己陣地就輕鬆野 最後為左劇情殺先走出黎自爆
當時都好多人屌
仲有,請大家分清楚

有讀過有Train過有浸淫過,唔一定叻,但多數有一定程度

無讀過無Train過無浸淫過,多數都垃圾,只會極少數打天才波係叻

大部份Youtuber屬於後者

而試當真係第三種,有讀過書但都廢。真係無料到。
講咗幾頁紙 原來由一開始
就睇唔起YouTuber
咁點睇都係難睇㗎啦
既然呢組人名氣咁大,我期待有天才。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞