第一次睇「試當真」……真係尷

474 回覆
1732 Like 378 Dislike
respect你既堅持
我有個frd都同你差唔多 比條女飛完日日屌柒個ex
不過佢屌左半個月就收皮了 你堅持到咁耐係值得更多人尊重
佢其他片啲punchline都有啲odd,唔係人人鍾意
認真之前睇試玩毛都笑得出 上次魷魚遊戲明明都仲OK
但係今集真係頂唔順,飛住黎睇+兩倍速,睇到一半都係熄Q左

可能本身都拍得差,後期剪接唔識接搞到亂七八糟唔知睇緊乜,好笑又唔好笑,認真又唔認真,睇戲又冇戲,明明一開始個位可以帶D戲出黎,冇 得尷尬,個導演點做野,一係就全場一齊搞笑,做做下認真戲響度講on9野又唔好笑想點樣? 好多個位夾硬黎, 陳柏宇建議佢去番唱歌,0綜藝感
一套綜藝 搞到咁其實都幾失望下
啱呀 已讀佢算

呢個channel已經收得皮

一味抄抄抄
完了好嗎
其實當娛樂睇都ok嘅

running man 咪又係咁低質翻炒
阿慈成條片係勁尷
獎門人啲遊戲真係瘋狂抄日本
睇YouTube 網片抱有期望就本身已經係on9
冇期望反而睇得舒服啲,有驚喜可以當係bonus
如果唔明點解仲有咁多人睇,明明你認為咁低質
未就係太多一蚊都冇俾過,同時以踩低人為樂既人
隨時為左捉「錯處」,仲睇得多過啲真Fans
又分化黃圈..
唔好成日賴搞笑啦, 觀眾唔笑就係失敗.....
我情願佢地認認真真 投入D咁玩, 輸左大懲罰, 贏左有獎金
連登繼續屌
View數繼續升
1日都就黎20萬啦
出面啲風評9成讚
連登定律真係愈屌愈紅
你又睇咩咁巴閉? tvb呀?
佢句一代不如一代算唔算屌埋自己
邏輯問題
唔係要死做youtube 唔係紅左唔可以做其他野

而係你最想做嘅係演員
但係做唔到 先做youtube 你咪次貨

之後因為youtube有名氣 先有人搵你做演員
你咪會專注做演員囉 因為係你目標麻

最終咪演員冇能力做好 youtube又冇心機去做
因為youtube由頭到尾都係班人嘅跳板
老老實實 識人做H字頭雪糕公司都話個效果好差 曬錢多
試當真本身個賣點就係夠尻,可以期望咩
咁香港疫情嘅時候 香港一年有幾多套戲上
同一屆有幾多「新演員」可以跑出
戈時嘅香港電影 其本就吾係你有能力就可以做演員
宜加又有邊個新演員係好紅架 紅到可以call票房

Youtube係跳板
但點解要用YouTube做跳板
就係宜家無可以鍛練演技嘅地方
無實戰嘅地方
TVB不了 viu 又拍得少劇
佢哋點會吾用心做YouTube
呢到就係佢地嘅木人巷
唯一鍛練嘅機會
跳板都可以認真做姐
Read your read.
我識你老母話生舊叉燒好過生你添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞