歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (176) 我就係模型!!哦呢娃Model!!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
食炒on9啫
步驟:(maybe 光漆)->滲線-> 水貼->消光 ?

剪落黎磨下水口就直接滲啦,唔需要做任何野
1+2)新手冇信心就唔好用有溶劑既滲線,特別係睇你都係想萬無一失既話唔好用呢個
3)GM筆既滲線筆係有少少ON9既,又唔係唔好用不過貴,而且就係買灰果隻係得白色顯色,其他色滲落去唔太顯色,但買一套幾支唔同色既GM滲線筆又好撚ON9,特別係專門畀鳩達用果一SET,某d色跟本好撚少用到. 操作上同乾手淨腳上佢係有優點,但好on9咁解.
4)樓上有人提av油,其實水性油漆開稀黎滲已經係我現在最常用既做法,
第一開同抹既野都冇溶劑唔怕爆膠,
第二出界用水即刻抹或萬潔靈抹都好乾淨
第三好多色比你選擇,如果本身用av油係補色上色既話可以買少樣野
缺點就係要開壇開稀佢同要洗野囉
買唔到咪等下水
反正有Bandai冇絕版
應該係啦
本身兩個出得咁密以為個頭一定係兼用模
結果一睇係完全新規
咁用AV 油黎滲線, 係咪可以用水開?
可以用水開

WASH系列就係預先開稀咗
基本上就一定有既啦,figure rise standard 根本就明顯影響到shf條線
越出越靚,d幪面超人係擺撚到明唔比佢出到d 比例咁完美,再正d真係會影到真骨條水
你當佢地真係弱智既咩,有d野擺明係比逼住出,出埋d天使獸 你知我知單眼佬都知邊撚到會有人買,仲要通販
依家死貨99蚊一盒
從來冇人逼你買炒價
遲半個月買又唔使死
分分鐘買咗半年你都未開始砌
係傻仔先買炒價
比啲炒狗講兩句少貨稀有絕版就鳩衝去買炒價
咁既智商真係懷疑連pkm系統都砌唔到
對唔住,我唔識砌模型既
我覺得用wish黎滲係搞少d野,用錢買時間
順手做埋漬洗,個質感又會好少少
屌還屌,屌緊b社唔會屌左落去個人度呀
呢10個人砌b社9個食過抄,仲有1個做埋炒狗架
唔好嘈,千錯萬錯都係買家問題 唔關bandai 了
Sorry我係講得衰格左啲
砌b社既人冇罪
B社係罪大滔天
炒狗係死罪應該凌遲處死絕子絕孫
但助長炒狗點都有錯
最助長炒狗其實係B社

你睇下日本果陣RG GOD,炒條毛
B社定睡記
可能炒狗都係b社既人自己做
結果千錯萬錯都係b社既錯
香港應該係睡橫巷問題
瑞記自己拎細貨咁大義
岩我錯 申請左del 回覆 一陣追問連仔幾時幫我搞
做乜鳩
B 社就算出得多,香港都要睇睡記面色
你睇下福姑咪一樣俾睡記插
未我錯囉 屌你真係當我講反話咩
睡記:唔食境界冇新貨派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞