歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (176) 我就係模型!!哦呢娃Model!!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
尋日收工都仲係舊post
今日一開工就新post 11頁
好多時係平面中間有粒
唔係邊位
其實單刃剪係要粒水口係邊位 佢先發揮到應有既實力
唔上色先最好玩
大家都好激烈咁討論
砌自己鐘意既模型咪好
puzzle既定義係乜又唔會對你件野有任何改善/幫助
唔知呢樣野有咩好傾, 要知個定義咪自己上wiki
你話定義好某d野, 第時可以做一個清晰既教學, 咁就話要傾果樣野到底係點點點點點姐
puzzle, 唔係puzzle, 又點, 砌啦仆街

唔知點解bandai 啲縫總係特別大,都唔知係咪特登留位俾人拆
我就當佢哋係要自行組裝嘅figma/人偶多過模型作品嘅
真心不得了, 睇得愈多想買既愈多, 深坑 不過買得太多又山積, 要嚴選
其實所有「模型」都係俾大家過下做工廠大媽既癮
其實定黎做乜鳩 你指住隻鹿話係馬都得既啦

有無人同你癲係另一回事

呢個世界硬係有d 想話比人知自己係眾人皆醉我獨醒既傻仔既啦

個重點係,呢到係連登黎既麻
本身都好地地,屌bamdie 分色差,整多張diecut 遮蓋都唔肯呢樣野一路都有人屌
係條磨碌不甘寂寞定點gut 個頭出黎扮大師兄咋嘛
砌自己鐘意既模型咪好
puzzle既定義係乜又唔會對你件野有任何改善/幫助
唔知呢樣野有咩好傾, 要知個定義咪自己上wiki
你話定義好某d野, 第時可以做一個清晰既教學, 咁就話要傾果樣野到底係點點點點點姐
puzzle, 唔係puzzle, 又點, 砌啦仆街

其實定黎做乜鳩 你指住隻鹿話係馬都得既啦

有無人同你癲係另一回事

呢個世界硬係有d 想話比人知自己係眾人皆醉我獨醒既傻仔既啦

個重點係,呢到係連登黎既麻
本身都好地地,屌bamdie 分色差,整多張diecut 遮蓋都唔肯呢樣野一路都有人屌
係條磨碌不甘寂寞定點gut 個頭出黎扮大師兄咋嘛

BANDAI 分色差? 平行時空?
屌 你講咁耐原來都係不滿有人上黎撩交打
你知唔知有依啲先會有火花
定你只係想依到好似個啲乜乜谷乜理咁只可以讚讚
同埋原來你咁真心
唔怪得之你成日都唔岩channel咁
人地都係屌冇分件要做遮蓋
分色差好似冇人屌過 至少我冇屌過
Bandai咁耐我都係屌佢啲物料
HG SMP FRS 分色係好差
你唔玩唔代表佢全面都好
巴打,我只問一個問題,
點解你覺得d人唔可以玩住屌b社?覺得一定係其他廠甚至係hardcore玩家將素組玩家放係對立面屌緊佢

一個玩左b社好多年既人,
慢慢見到b社由一開始成隻白模,
進化友善分件方便上色唔駛遮蓋,
慢慢變做分件分埋色,
然後睇住b社近年為左注重素組完成度同價錢低,
越黎越多偷膠位得正面見得人,
應該分件既就退步只畀個貼紙你,
rg裂甲設計出到碎哂既甲咁,一噴色大風少少夾唔實就成粒件飛落地下整唔見左
mg好撚耐都冇新野差d以前棄左line,
屌住黎買既人先會有b社係3d puzzle既結論
我真心覺得,真係愛b社模型既人,應該屌住玩屌住買,呢d人既聲音應該要畀廠聽到,
唔買b社既人,屌都唔撚會屌,笑下佢出得柒就算啦
煩到仆街
SMP 果d prepainted parts,某程度上係分色差既表現黎
笨大啲水口而家成個金字塔咁
但係又細喎啲膠又淋 好難剪兩刀
通常剪第一刀已經成粒甩出黎
有幾煩 你唔想煩既應該網都唔好上 甚至與世隔絕
煩少好多野架
咁都有得話差 佢分左件比你但成型色鳩就話姐
屌b 社同屌玩b 社既人「只係」砌「3d puzzle」係兩件事
前者係講緊B 社不思進取
後者係搶高地屌玩B 社既人唔係「砌模型」
而家間鋪執左笠果個老闆就係後者
燒鵝價錢 蔗渣味道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞