歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (176) 我就係模型!!哦呢娃Model!!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
當有一日你走去試其他廠
你就會明點解會有依張圖(好似係
如果你淨係玩過笨大又冇深入其他模型技巧
建議試左其他廠同自己試唔同技巧先
你試砌爛一隻模型勝過你問一千條問題睇一百條片
你得對素組笨大既認知又要問深入問題真係好難解釋到比你
見你地玩囡囡 素組無縫
要用膠框黎做 我自問無信心做出黎係無色差

飛機大炮緊加唔洗講
真車個種4k光面 立立令
普通光油 死噴爛噴 係咁磨係咁磨都做唔到

咪退而求其次 玩Bandai撚就
我認同佢係「新手向」
但唔會係上面咁進取既講法
先忍唔住加把嘴
繼續推Hexa Gear, 純素組已經好好睇(電鋸背景唔包 自己加)
係叉車 見旋拍仲係375 等下2尾先
反而見到 百零蚊有隻人仔 又幾吸引
溫馨提示 人仔1/24 小弟入坑時柒過
唔會有2尾 返貨都唔只
啲舖頭清哂手上啲貨就唔會再返
買咗個booth影高達又幾過癮
正喎一雞兩味揾下先
玩完wave 同 長谷川,後者真係搞不撚掂 買返wave 算
典解牙
長谷川啲大比例飛機(1/48, 1/32)幾好架喎
好難搞 我返去玩3D puzzle 算
長谷川 Wego 幾好玩

谷撚到星期一就黎料
話撚咗你班仆街個個唔係返工
好正
又喺隨含血噴人
頭先先搵到機會鼠去後樓梯到噴個消光

突然間一晚要追3百幾個posts.
自己自從加入連登之後第一次畀咁多正同負評。

好奇想問下覺得bandai模型係3d puzzle 既巴打,其實就算廠家出啲3歲小朋友唔睇說明書都完成到既puzzle,我地就要砌返嗰個3歲完成品出黎然後話佢係puzzle? 覺得自己唔係玩puzzle 既會唔會將佢變做"經驗者" 先可以完成既"模型" 呢?即係EG 都可以改身型比例,加細節改可動,一樣可以滿足到想砌"模型" 既你。

我唔知有冇理解錯,一間出咗一啲簡易製作過程既模型產品既廠商,評語反而唔及另外一啲需要你花多啲時間心機去完成既廠商?係唔係佢應該出返啲需要玩家花時間心機去完成既產品?link返我上面既問題,一部生為初階puzzle既產品就唔可以花時間心機去完成?

仲有一樣我覺得奇怪既係,記憶中bandai應該冇公開咁踩過其他廠商(自吹好勁就成日都有),其他廠亦冇公開咁講bandai既不是。點解我地玩家反而要將廠商放喺對立面呢?

玩科幻類既有大把高手;玩軍模、車模、實境既亦不乏勁人;砌囡囡既更加多神人。何苦一定要擺對立面呢?

利申:3d puzzle 廢老一名
lm
都係同系列,何不買最新嗰隻藍色衰佐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞