歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (176) 我就係模型!!哦呢娃Model!!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
啲人以為買笨大平
但你買左幾隻垃圾
做左輪白老鼠先買到一隻正常嘢
變相幾倍價
人哋廠單件貴返倍但起碼唔會十隻有八隻伏呢啲嘢
大面積可以直接油,但盡量同一位置唔好番油
小面積擠出黎油
擠出嚟油不如直接買枝水性油
GM 酒精Based幾難用吓
我反而覺得似內部部門自己係到玩權鬥多D
於客黎講就係畀人呃咁
出到斷手甩腳但frs 度,等你以為b社已經發哂力,焗買啦
點知轉頭同你講唔係呀我出隻再靚d 既係第二條line
仲要唔同衫
局你買哂
其實我覺得佢有出力,不過係出錯力,啲甩鉸關節我覺得同某啲膠達好似
高達都好少咁樣開關節
G40,rg 神隻手同nu 嗰種腰
東海帝王:鐵甲飛拳
新人想請教一下關於滲線問題

最近買咗 pgu rx78 2.0 想試吓玩滲線但決定唔到用邊個方法好

已經買咗水貼,mr hobby新水性消光漆 唔會上色

步驟:(maybe 光漆)->滲線-> 水貼->消光 ?

1. 田宮深灰色滲線 + zippo
(好似岀黎最靚但田宮有啲怕爆膠,係咪要上油性光漆先好用?)

2. Mr hobby 灰色滲線 Wc06 + zippo
(尼隻感覺好似有啲太淺色但唔爆膠?)

3. Mr hobby 灰色gm302 + 擦膠
(新手好似最岩尼個,但怕出嚟嘅效果唔好睇)

已經諗左幾日同research 都係決定唔到

有冇大佬可以解答下邊個方法最好, thanks!
買一支黑 一支灰,溝埋用就岩岩好
爆膠依樣野
有人滲線唔爆 唔代表你滲唔爆
你怕就唔好用琺瑯油
Evo水貼有螢光色

應該貼完水貼再噴消光
定係噴完消光再貼水貼?
option 4 : av黑油 + 清水
一定唔會爆膠
今晚咪有
正常消光最後

消光又唔係UV Cut
然後又完章之瞳一個星期
佢個螢光色要照uv燈先出
所以無咩用
Wc01溝06,加多支17/18滲紅黃色
齋06只可以滲深色件

同埋啪唔建議用雙星噴咗光油但手殘滲埋落啲裝甲罅縫都係會出事,仲要冇做刻線加深有時會死滲爛滲
oh. 原來如此
證明我真係無跟開
你漏左個重點,係出貨又係用飢餓行銷

之後買唔到又炒高個價,d 人炒價入手之後就公佈30ms 版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞