歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (176) 我就係模型!!哦呢娃Model!!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
如果睇得岩心水,
有budget又搵到2手合理價既,
直接入日馬既限定durga darkness queen
後追好撚慘但真係好正
黑暗女王好貴
Rx78 Eg分色最好 個v都分埋色
果陣痴左線入左2隻
HG出張貼紙就算
係, 所以只係買女女pvc figure 多 同埋有d 抗拒d 關節位 特別係膝頭, 好礙眼, 不過而家d設計靚左好多 , 線條又正
會區分人用咩方法砌模型
你咩都唔理就係砌puzzle
呢個分類觀念 已經係on9啦
係用俯視既態度去睇人
憑乜?
最鍾意你最尾果兩隻字,他媽的重點
係,拉埋EE落水覆山埃巴。

先覆山埃巴,可能我表達得唔好,我唔係想帶去3d puzzle 係 好定唔好呢個方向,而係用3D puzzle 呢個 term 唔係好合適。我回覆裏面有解釋,以我理解就算係"puzzle" 都可以變"模型" 。

第二,正如山埃巴講,Bandai 有好多做得唔好或者唔夠好既地方,呢啲正正係大家可以討論既點。但係用呢啲點去諷刺其他人就可以令到個討論氣氛唔同晒。
直接啲,每間廠家都有好有唔好,只用唔好既地方去諷刺其他玩家確實係會引發向另一種走歪咗方向既討論(雖然呢種討論其實更多人想睇.........)

Sorry,可能我用"對立" 呢個詞令到大家誤會咗。我唔係指hardcore玩家同素組玩家既對立,我想講既係品牌對立。我從之前熱烈討論中理解到既係品牌對立。如果係針對素組,壽屋都有玩家素組,但我唔覺佢地係被諷刺對象。
壽屋啲關節越出越靚

大陸廠而家好似興將1/6啲包膠關節整落1/9-10
不過成品又貴又唔襟玩
順便請問下, 眼可以用水貼, 但嘴係咪一定要畫
同埋應該用咩色? 我見唔就咁微笑一條線都好似唔係純黑色.
有米
其實我好想知,佢原本套甲同配件嗰個裙擺可唔可以全部一口氣啪晒上身
杜爾咖我都鐘意, 好岩口味 不過好似係前期產品?
我唔識
完全係你咁講
想問下有冇要剪框打磨既3d puzzle
想玩
我覺得機娘有個好處就係D裝甲會遮住D關節位, 順眼好多
唔前
貓女 之前一隻新素體就係禍月
杜爾咖係禍月其中一款變體

最出名係個屎忽
線我用呢隻
佢地全部3mm,有見咩位岩未插入去囉
微笑果d可以用粉紅色滲線, 但露齒果d 我都想知, 我諗都係用琺瑯油畫, 出界就火機油抹左佢
我想知著左甲再落裙擺會唔會互頂
刻線問題請教下巴打 , 其實係用刨(即斜落刀慢慢刨絲) 開闊 定係 貼齊條邊重覆落刀(但條線只係深咗)

另外買左包刻線輔助膠紙(橙色6mm) ,發現弧形位痴唔實的,直接劃勁易出界,可唔可以教返幾招傍下身

應該用左個檔布唔可以裝全件裙
見過有人用檔布,加左右裙既透明件咁裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞