歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (176) 我就係模型!!哦呢娃Model!!

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
1. 效果最靚就留少少之後磨
2. 唔會
3. 最多噴唔出,太耐唔用既最好都係買過支
渣架直接講我而家就要噴油
邊個阻我就噴埋佢
竟然有HEXA同好立即貼爆佢
新手一問
有冇100蚊樓下模型鉗介紹
想要最簡單素組剪一次的
又激烈討論又告解咁熱鬧
字都唔識寫 渣ga
Bae
無睇晒全文,不過話Bamdie係3D puzzle,到底知唔知Puzzle係點解,Puzzle係一種解迷遊戲,係另一樣野,咁比較好貶低Puzzle同唔合適

點先為於模型,以我理解你要用手砌就係模型,理撚得係素組定全噴塗,自己砌得開心就得
PN-125
Bandai有隻入門剪
4x-5x蚊
Diss 人嗰條磨碌舖又開唔掂,一盒”3d puzzle” 玩三年,咪要刷下存在感
造型差好多下喎 不過藍色衰左都好正 都有諗住買
GIC把薄雙刃10幾
不過都係建議另外買多把單刃,最抵玩應該係紅色神剪/ GIC虎爪
呢兩把單刃我用嚟第一剪都未爛,不過戴頭盔唔建議咁do廢事誤人子弟

首先搵卡尺度度紅線果度係幾闊
之後睇下屋企有冇相同大細既手鑽, 如果有

然後剪一塊圓型或者你放到入隻放果個連接位既膠片, 1mm左右兩塊啦, 鑽個岩位既窿

之後試下插落兩塊圓型膠片度實唔實
如果實, 就放落去連接腳果個位度, 當然你轉個窿個位都要正確

之後插番
利伸: 9UP
認真
puzzle應該係指將一D野組合成一樣野
解迷只係puzzle嘅過程/結果裏面會產生到出黎的其中一個玩法/效果。
你唔會話wooden puzzle係解迷掛
A puzzle is a game, problem, or toy that tests a person's ingenuity or knowledge. In a puzzle, the solver is expected to put pieces together (or take them apart) in a logical way, in order to arrive at the correct or fun solution of the puzzle. There are different genres of puzzles, such as crossword puzzles, word-search puzzles, number puzzles, relational puzzles, and logic puzzles. The academic study of puzzles is called enigmatology.

Puzzles are often created to be a form of entertainment but they can also arise from serious mathematical or logical problems. In such cases, their solution may be a significant contribution to mathematical research.

Source: Lecturer 最討厭嘅wiki
新果把神手入門單刃
但係刃太厚唔適合貼面剪,只可以剪件
我以為中文博大精深 唔係個個人睇得明姐
點知英文都夠哂簡單直接 都係有人睇唔明
其實呢Lego 都自稱puzzle架
你去試下唔睇說明書砌唔砌到
砌嘅過程咪就係解謎嘅過程
想增加難度?
一開始就剪哂啲件落嚟處理
想再難啲?
說明書都唔好睇

3D Puzzle 好多時都係啲建築物、動物
咁佢都係模型嘅一種

Lego 係積木同時又係模型添

Bandai目標就係要整到易入口
小朋友亂咁組合都得
最緊要易砌 之後難處理就你嘅事
咁就可以賣多啲
神刃都係留少少再磨先最靚
貼面剪都係有極限
發展新喜好,買晒啲囡囡佢
真,我近排砌返模型除咗頭幾盒H G之後就全部都係壽屋囡囡。唔做無縫淨係用spn120,海綿砂紙同手鑽。已經有下面嘅效果。其實我覺得素組壽屋囡囡嘅難度同高達/bamdie 差唔多。
痴張刻線膠紙喺平嗰面既底度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞