[直播/多圖?/北美/文字] 用廿日帶住母親環遊世界

272 回覆
38 Like 13 Dislike
好想去時代廣場都行下

好多電影喺嗰到取景
鐘意東岸多過西岸 好想住起Manhattan或者Chicago
好想去時代廣場都行下

好多電影喺嗰到取景

停左5分鐘都冇 人太多了
只係繁忙 繁忙 繁忙
鐘意東岸多過西岸 好想住起Manhattan或者Chicago

Chicago個feel會好悶
但chicago機場真心靚

只係繁忙 繁忙 繁忙

我平時去旅行都鐘意去安靜嘅地方
但時代都喺想去行下
點解只喺留左五分鐘咁少嘅

只係繁忙 繁忙 繁忙

我平時去旅行都鐘意去安靜嘅地方
但時代都喺想去行下
點解只喺留左五分鐘咁少嘅

因為太多人
同埋都係燈 個啲
我番香港都有得睇啦😂😂😂
一日之計在於晨
第一件事當然係食
酒店附近係korean town
近近地又食韓餐
好想去美國睇黃石公園,但係窮撚有排都未有錢去 ,好在睇你d相醫下肚先
好想去美國睇黃石公園,但係窮撚有排都未有錢去 ,好在睇你d相醫下肚先

人係美國?
黎到翻生侏羅館
American museum of natural historyㅣ美國自然史博物館
唔係正門入 所以冇相
出去先影
由於母親仲睇字睇得慢 仲未睇完 我冇野做就係度更新一下

正門一入有恐龍骨睇 睇過翻生侏羅館既人對佢有既印象
Dum Dum give me gum gum

印第安張柏芝
American Museum正門

正門一行過去就係中央公園

係優閒啊
睇番That's How You Know個MV 正啊
衰在今日全日天陰陰

不解釋

人係美國?

梗係唔係啦,係地獄香港呀
張柏芝真喺笑左

人係美國?

梗係唔係啦,係地獄香港呀

如果假多 轉機其實機票好平
聽朋友講4/6月5千左右上海轉機飛LA 真心抵
係香港peak season 去日本個啲都要咁既價錢
張柏芝真喺笑左

翻生侏羅館個個演員好似張柏芝架
搭左咁多日metro都未po過相

Metro 咁恐怖嘅
好陰暗嘅感覺
Metro 咁恐怖嘅
好陰暗嘅感覺

我調左色可能會更恐怖啲😂😂😂
原圖:

講真 唔會夜媽媽坐metro 本身metro station已經殘殘舊舊 啲燈又暗 多垃圾 成陣尿壓味 會有乞衣訓係度唔走 夜晚人少少 都幾恐怖

話說之前聽過fd講 佢家姐夜晚坐metro番屋企
見到有個女人訓左係個黑人大比度 以為個女人訓著左
點知望真啲 見到個女人身上有血

有人死左? 咁恐怖嘅
俾著我就死都唔搭
一陣靜啲都會俾人打劫

有人死左? 咁恐怖嘅
俾著我就死都唔搭
一陣靜啲都會俾人打劫

但NY又冇理由揸車😂😂😂
又唔係驚都唔搭既 可以揀多人 番工既時候 同埋去啲主要既區會好啲
我為左安全 貴啲都住市中心啲 廢事危險 始於我同母親兩個女人仔 真係手無縛雞之力
今日掛住去做港女 冇update到今日去左邊
依加黎update番

呢張係charging bullㅣ華爾街銅牛

你冇睇錯 右手邊既人圍住左隻牛影相
大家可以係兩支旗中間見到牛尾😂😂😂
我黎過 而且冇買股 所以就冇接近隻牛 去摸下隻牛😂(聽講摸完會贏股?)

多年前 有人影緊都照影張牛牛相留念😂😂😂
認真冇乜心機等 啲亞洲人(我唔分大陸乜乜乜 因為韓國大媽/大陸/我母親)都唔排隊直接插過去影 啲鬼佬傻間間係度排 真心好慘 等到唔知幾時先影到 所以寧願影唔到 都唔要插隊影

去完影牛之後 一路沿路都係銀行乜乜乜 大多都係舊式既大理石建築 幾靚 如果香港可以留到多啲英國個啲建築就好了

推薦一間附近既餐廳

龍蝦包
我唔明點解香港人一定要9沖去日本食 我就唔信係日本野黎既😂😂😂

再推一個 岩自己一個人黎既地方(成大班人黎都ok既 但其實毒L一個更開心
我由Wall Street一路行出海旁 經過既一個位 我都唔知地址 但萬能既apple幫我keep左record

景靚 海景bar台 望海景一個人食飯一流
行下行下行到去Brooklyn Bridgeㅣ布魯克林大橋

如果想影到冇人既橋 咁真心建議行過去Brooklyn 個邊
本身我冇諗過行過去 但母親話想行過去
行晒成條橋 大概45分鐘 唔計你停係度影相😂
其實都唔算好遠 又你上橋行到上面個張圖個舊野度 都要20分鐘 你行番番去落橋都係要20分鐘 咁行過去都唔係差得好遠既😂😂😂(樂觀啲樂觀啲😂😂😂)
小心單車 有好多人會借單車過橋睇下風景 好多人掛住影相比人叮叮叮
之後去左間cafe扮港女 係cafe坐左兩個幾鐘
呢啲野就唔po啦😂😂😂

晚餐去左 要進軍香港既Shake Shack

係地鐵站入面 超多人
所以就拎住外賣番酒店度食

QQ logo
掛住食 唔記得左影相
叫左shack burger同shroom burger
母親話shroom burger好好食 個菇味好重好香 個芝士不得了會拉絲
提醒番shroom burger係冇肉既 食肉獸聽完就算啦😂
下晝飲完咖啡
依加訓唔著出事了
聽早10點機飛波多黎各
七點要起 喊出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞