[直播/多圖?/北美/文字] 用廿日帶住母親環遊世界

272 回覆
38 Like 13 Dislike
淨比好/差評 個個唔出聲 好sad
留言傾下計啦啦啦啦啦

預告下之後會去邊
聽日後日 Yellowstone national Parkㅣ黃石公園
星期一去魔門教教堂等等 旅行團完!
星期二去New York
由西岸玩到東岸

加我ig: yolo_n_pmp
交換寄明信片!!!direct我

絲打係yolo county人

算是吧

btw我黎推post

是的😂😂😂
射射你

留言傾下計啦啦啦啦啦

預告下之後會去邊
聽日後日 Yellowstone national Parkㅣ黃石公園
由西岸玩到東岸

算是吧

btw我黎推post

是的😂😂😂
射射你

Grad左?
其實係絲打
留言傾下計啦啦啦啦啦

預告下之後會去邊
由西岸玩到東岸

算是吧

btw我黎推post

是的😂😂😂
射射你

Grad左?
其實係絲打

算是吧

btw我黎推post

是的😂😂😂
射射你

Grad左?
其實係絲打

咁只能係同鄉啦 我廿日一完就同母親番香港

母親成日話好討厭人插隊 咁點解要做自己最討厭既個種人
有冇人可以教我 我可以點樣同母親好好討論呢個問題?唔想鬧交啊

睇到座山 就再大膽都怕啦...
咁Q高

其實我都好憎依種華人排隊方式
唔喺話祟日 日本人只幫自己排
唔會話兩個人 一個去左廁所
之後返嚟插返入嚟 當然 外國都會有
只喺我都唔鍾意依種
之前有次買嘢食 一個排 五個返嚟
加埋六個人 都O左下嘴
又要等多二十分鐘...

算是吧

btw我黎推post

是的😂😂😂
射射你

Grad左?
其實係絲打

你讀書JJ?
留名

有冇人可以教我 我可以點樣同母親好好討論呢個問題?唔想鬧交啊

咁Q高

只喺我都唔鍾意依種
加埋六個人 都O左下嘴
又要等多二十分鐘...

你諗下本身用黎滑雪 個下仲驚😂😂😂
啲人要幾有勇氣先做到

岩啊 一個半個可以 但唔可以過份
但呢啲野要由小事做起去改
岩岩同母親講左呢個問題
佢冇出聲 我希望佢有認真思考下

有啲野唔係話大鄉里未去過外國就可以算
係個人素質問題
我話比母親聽 依加日本人好唔鍾意香港客 佢好驚訝 正因因佢做既野中晒日本人唔鍾意既野(講野大大聲 以為自己大晒)

btw我黎推post

是的😂😂😂
射射你

Grad左?
其實係絲打

你讀書JJ?

Grad啦 呢個係grad trip
留名

Hi
話說聽日係旅行團既最後一日
導遊係咁兒講左聽日既行程
1. Salt Lake City既市政府大樓
2. 摩門教教堂門口

聽左少少歷史野
發現自己對摩門教既認知太少
我決定今晚做做research先

我成日覺得摩門教係邪教 教人做唔好個啲奇怪野 姐係好似 國定殺戮日,達文西密碼個啲野咁😂😂😂
好啦 係我太無知
有冇巴絲係摩門教徒/對摩門教有認知 黎討論下

btw我黎推post

是的😂😂😂
射射你

Grad左?
其實係絲打

你讀書JJ?

岩岩用左人地ac上 7左添

咁Q高

只喺我都唔鍾意依種
加埋六個人 都O左下嘴
又要等多二十分鐘...

你諗下本身用黎滑雪 個下仲驚😂😂😂
啲人要幾有勇氣先做到

岩啊 一個半個可以 但唔可以過份
但呢啲野要由小事做起去改
岩岩同母親講左呢個問題
佢冇出聲 我希望佢有認真思考下

有啲野唔係話大鄉里未去過外國就可以算
係個人素質問題
我話比母親聽 依加日本人好唔鍾意香港客 佢好驚訝 正因因佢做既野中晒日本人唔鍾意既野(講野大大聲 以為自己大晒)

係我黎 我上左人地ac
話說聽日係旅行團既最後一日
導遊係咁兒講左聽日既行程
1. Salt Lake City既市政府大樓
2. 摩門教教堂門口

聽左少少歷史野
發現自己對摩門教既認知太少
我決定今晚做做research先

我成日覺得摩門教係邪教 教人做唔好個啲奇怪野 姐係好似 國定殺戮日,達文西密碼個啲野咁😂😂😂
好啦 係我太無知
有冇巴絲係摩門教徒/對摩門教有認知 黎討論下

岩岩用錯左人地個ac
其實有時會搞到大家都好唔開心
但係當我見到母親頭髮又多左白髮 佢既步伐比以前慢左 我就想襯依加應該仲未太遲既時候帶佢睇多啲呢個世界

cannot agree more
自己有能力帶佢出去玩下
呢d時間真係無可代替

係我黎 我上左人地ac

係我黎 我上左人地ac

我睇得出
但係當我見到母親頭髮又多左白髮 佢既步伐比以前慢左 我就想襯依加應該仲未太遲既時候帶佢睇多啲呢個世界

自己有能力帶佢出去玩下
呢d時間真係無可代替

其實淨番唔多錢 但實在唔想帶住母親窮遊
唔想為左貪平買紅眼航班 搞到母親冇教好訓
唔想為左貪平book啲野雞酒店 寧願花多少少時間去景點 都要住間得體少少既酒店

有時帶住母親去旅行係一肚氣 但我今日有書讀可以見識咁多野 都係母親平時節衣縮食咁草番黎
我食少兩餐 草多少少錢帶佢去見識又有咩所謂

自己有能力帶佢出去玩下
呢d時間真係無可代替

其實有時候會嬲爸爸媽媽
點解咁不可理喻
但嬲完之後 又會諗
其實講真 我細細個佢地都喺咁教我
佢地教我行路講嘢 都女耐性
所以一諗就消左條氣

係我黎 我上左人地ac

我睇得出

唔好意思 我沖左出黎7😂😂😂
咁岩開電腦 上左其他人ac

自己有能力帶佢出去玩下
呢d時間真係無可代替

其實有時候會嬲爸爸媽媽
點解咁不可理喻
但嬲完之後 又會諗
其實講真 我細細個佢地都喺咁教我
佢地教我行路講嘢 都女耐性
所以一諗就消左條氣

岩啊
所以我個po第一個 係我既座右銘!

「發脾氣是本能
壓住脾氣是本事」
岩岩上網book好左NY第一日既所有活動

仲睇左一啲關於摩門教既資料
呢個宗教比我想像更要神奇
今日聽到導遊話 教徒唔可以食煙 唔可以飲酒飲咖啡
我已經好surprise
再睇多啲摩門教既規條 就覺得 大概如果做到摩門教既所有規條 呢個世界會唔會簡單啲同少啲壞事
好期待聽日去睇摩門教教堂

聽日再講 要訓了

再睇多啲摩門教既規條 就覺得 大概如果做到摩門教既所有規條 呢個世界會唔會簡單啲同少啲壞事

聽日再講 要訓了

摩門教其實未算邪教
但真喺好古怪 之前都有人傳過我
但我無神論者嚟

我啱訓醒 飯都未食

聽日再講 要訓了

摩門教其實未算邪教
但真喺好古怪 之前都有人傳過我
但我無神論者嚟

我啱訓醒 飯都未食

聽個名覺得似邪教😂😂😂
澳門都有人傳教啊?
我見網上啲資料話摩門教徒好堅持要導你入教

聽個名覺得似邪教😂😂😂
澳門都有人傳教啊?
我見網上啲資料話摩門教徒好堅持要導你入教

住台灣 佢地好得意
兩個外國人會踩單車
之後同你傾計 有男有女咁
佢地普通話又幾留利
我嗰邊嗰啲還好
未到逼人入教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞