[直播/多圖?/北美/文字] 用廿日帶住母親環遊世界

272 回覆
38 Like 13 Dislike

我要落水玩了

好想去水上樂園玩
之前去過外國嘅水上樂園玩
無論喺規模同設計都贏成節

我係沙灘玩咋
我想玩滑梯但母親話唔好晒錢玩
今日係酒店私人島玩在三個鐘
天灰灰咁 落過微雨 唔算好勁太陽
我游左陣就係度玩沙 好有童真
結果

已經唔靚架啦
平時幾自豪一白遮三醜
依加出事啦
留名
過幾日開始過紐約

送比你

Tips!
樓頂睇景top of rock好過empire state building!個人覺得日頭靚過夜晚
除左博物館之外 咩飛都上網book係最好 上網同現場用唔同隊排!
American Museum of Natural History 5點45關 早去一定要早去 最好一開門就好 唔早去好多野行唔夠時間行 記得比貴少少買普通門票+不同exhibition 我唔夠時間所以慳慳地買左一個exhibition(mummies) 超好睇!係真既mummies放係館入面!!!(搞到我好想去埃及)
自由神像 上網買完飛 當日記得早啲去碼頭 security check有排等
有啲博物館唔知星期幾會免費 你上網check下
呢排NY陰陰地天 風有點點大 你可以帶薄長袖/外套去(我體虛 唔係好受得凍 我係樓頂凍到要痴線)仲有遮都帶把啦
有好多地方都要check袋 唔好on999沖入去 (母親9沖左幾次 冇眼睇)

暫時諗到咁多

有野想知再問我
留名
過幾日開始過紐約

送比你

Tips!
樓頂睇景top of rock好過empire state building!個人覺得日頭靚過夜晚
除左博物館之外 咩飛都上網book係最好 上網同現場用唔同隊排!
American Museum of Natural History 5點45關 早去一定要早去 最好一開門就好 唔早去好多野行唔夠時間行 記得比貴少少買普通門票+不同exhibition 我唔夠時間所以慳慳地買左一個exhibition(mummies) 超好睇!係真既mummies放係館入面!!!(搞到我好想去埃及)
自由神像 上網買完飛 當日記得早啲去碼頭 security check有排等
呢排NY陰陰地天 風有點點大 你可以帶薄長袖/外套去(我體虛 唔係好受得凍 我係樓頂凍到要痴線)仲有遮都帶把啦
有好多地方都要check袋 唔好on999沖入去 (母親9沖左幾次 冇眼睇)

暫時諗到咁多

有野想知再問我

多謝你先
其實我係西雅圖揸車過去,不過落咗LA + Vegas 先,想知Sacramento 附近有乜好食
留名
過幾日開始過紐約

送比你

Tips!

暫時諗到咁多

有野想知再問我

多謝你先
其實我係西雅圖揸車過去,不過落咗LA + Vegas 先,想知Sacramento 附近有乜好食

你講既地方 我一年內都有去過
Seattle thanksgiving去左
LA + Vegas 岩岩一個月前先去完
我等陣坐飛機番SMF喎😂😂😂

Sac中餐算比較好食 可以食orient restaurant 如果唔想中餐可以boiling crab Sac真心冇野食 你係Seattle要珍惜

LA野食推韓燒8味豬 上yelp搵eight korean bbq
Tastu Ramen都好好食

Vegas一定係去食buffet caesar個間buffet一定最好食 但要早去排隊 5點幾6點好去排

巴打小心揸車 都幾長途下
留名
過幾日開始過紐約

送比你

Tips!

暫時諗到咁多

有野想知再問我

多謝你先

Sac中餐算比較好食 可以食orient restaurant 如果唔想中餐可以boiling crab Sac真心冇野食 你係Seattle要珍惜

LA野食推韓燒8味豬 上yelp搵eight korean bbq

Vegas一定係去食buffet caesar個間buffet一定最好食 但要早去排隊 5點幾6點好去排

Sacramento 有冇啲咩台灣菜好食?
拉麵我鐘意食新撰組多啲
buffet 就肯定食硬
我得自己一個揸,我搬過紐約
留名
過幾日開始過紐約

送比你

Tips!

暫時諗到咁多

有野想知再問我

多謝你先

Sacramento 有冇啲咩台灣菜好食?
拉麵我鐘意食新撰組多啲
buffet 就肯定食硬
我得自己一個揸,我搬過紐約

Honey D 魯肉飯幾好食
一個人揸?!!! 好癲啊 真心小心 唔好疲勞駕駛!!!
我都想試下長途車去下中部
Newark機場應該係我飛過咁多個最on999既機場
指示牌唔夠
轉機要出左禁區再重新入
好啦 我鬧完ewr之後就有報應啦
我班機cancel左
佢話我最快要等到星期日先有機
嚇到我傻
我聽日機番香港 星期日先有機走好大獲
又改唔到番香港張機票
幾經波折辛苦 同航空公司啲工作人員鬧交咁濟(我知佢地都辛苦 但我真心心急如焚)
我多手stand by左班機有位出到機票比我飛
感恩

有咩衰得過滯留係NY 番唔到西岸 仲要搭唔到機番香港

即喺依家仲喺NY?

即喺依家仲喺NY?

岩岩番到去西岸啦
係Newark機場留左兩日 好慘
Newark機場+united 垃圾

岩岩番到去西岸啦

都幾痴線 留左兩日機場
媽媽無講咩掛...?

岩岩番到去西岸啦

都幾痴線 留左兩日機場
媽媽無講咩掛...?

佢都知唔關我安排事 (我幾驚佢話我安排得咁緊 所以趕唔上飛機)
係天有不測風雲
我個日幾安慰啊
佢同我啲fd講 我係機場處變不驚個下真係比佢覺得我真係大個
呢句野我聽到真心老懷安慰 幾何聽佢咁講
轉幾多次機 去幾多機場 都係香港最好
轉幾多次機 去幾多機場 都係香港最好

個個都走了
個個都走了

I will be back 應該係
無更新嘅
無更新嘅

番到香港啦
日日廢人生活
個個都走了

我以為我會無野 但原來寂莫起上黎 每個人都一樣
個個都走了

我以為我會無野 但原來寂莫起上黎 每個人都一樣

閉起雙眼你最掛念誰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞