[多圖] 第一身視覺-運動員去比賽~

761 回覆
3791 Like 41 Dislike
留名支持
留名g持

巴打其實識游水咩feel 18歲仔都學唔識游
好勁呀!加油!支持香港運動員
曾經都係一個游泳運動員
SIOBHAN又破香港記錄
決賽/世界排名: 5th

勁抽
巴打,其實全盛時期既万刀甲勁唔勁?

勁抽

睇下你勁嘅定義
Siobhan就係香港歷史上最勁個個
留名g持

巴打其實識游水咩feel 18歲仔都學唔識游

就係...游極都想再快
巴打加油

勁抽

我唔識游水
見万刀甲仲有兩項香港紀錄
其實都勁

勁抽

我唔識游水
其實都勁

勁啊 但香港有d項目無人去練 例如400im/1500自 因為辛苦同悶

勁抽

我唔識游水
其實都勁

勁啊 但香港有d項目無人去練 例如400im/1500自 因為辛苦同悶

1500就咁聽都覺得辛苦
想問下香港游泳運動員係叫體制外定內既運動員?
大陸就體制內,因國家出錢,係宿舍住,參加商業活動要得批准,廣告費要分唔至一半俾國家
外國就自己到club train, 自己俾錢,住屋企,最多參加national training camp, 廣告費自己袋
咁香港算係介乎邊類?

我都想知,大陸個寧澤濤因為拍廣告俾人踢出國家隊

香港有分club train 同係體院 train
勁個班係哂體院訓練跟港隊
廣告自己袋

錯 勁/出名個d係唔入體院 你去search/google下就知
我講咗d乜 自己參透下

咁巴打係體院定club train?.?
同埋退左役之後有咩plan,做明星?
孫楊已贏
25歲的孫楊過去在世界賽贏得400米自由泳(2013年、15年、17年)、800米自由泳(11年、13年、15年)以及1500米自由泳金牌(11年、13年),在贏得200米自由泳冠軍後,他成為史上首名包攬200自、400自、800自和1500自的男子泳手,達成自由泳中長距離大滿貫,成為現役當之無愧的「freestyle之王」。

勁抽

我唔識游水
其實都勁

其實im有冇話邊隻泳式最重要? 例如邊隻游得勁會着數d?

勁抽

我唔識游水
其實都勁

其實im有冇話邊隻泳式最重要? 例如邊隻游得勁會着數d?

無 隻隻都咁重要
俾個正評樓主!
俾個正評樓主!

孫楊已贏
25歲的孫楊過去在世界賽贏得400米自由泳(2013年、15年、17年)、800米自由泳(11年、13年、15年)以及1500米自由泳金牌(11年、13年),在贏得200米自由泳冠軍後,他成為史上首名包攬200自、400自、800自和1500自的男子泳手,達成自由泳中長距離大滿貫,成為現役當之無愧的「freestyle之王」。

巴打宜家比完賽有咩做?同埋你點睇Kenneth To?
俾個正評樓主!

巴打
樓主 我想問點樣可以游快D
要點練好?純粹業餘
知唔知劉彥恩游成點?
咁多位 唔好意思,呢一兩日掛住睇比賽,好耐都冇update 

唔講咁多,大家即刻睇下圖

泳池全景

咁就見到泳池上面吊住咗一嚿好大嚿嘢,好似nba啲比賽咁好鬼多個螢幕

有Spider camera會追蹤住啲泳手,拍到好似電影咁

初賽就有十條線游嘅(決賽八條)

泳池分開曬唔同嘅區域,有啲畀運動員坐 ,有啲就畀觀眾坐 ,仲有一啲就係大會攝影師

好嘢,琴晚終於都比曬所有項目,可以申請出去行下呢個城市。
咁我哋就有shuttle bus喺酒店搭到落去地鐵站

地鐵站真係好深,就咁望落去都有啲畏高

咁當然有運動員證搭咩都免費啦

地鐵站都算乾淨

到咗站之後返上去又係有啲驚

三個站之後就嚟度國會
國會對面就係博物館,中間有個square畀人喺度玩水

匈牙利國旗

匈牙利士兵?

如果搭tram就可以望到更加多風景

前行發現City Centre周圍都有呢啲租單車服務

行下行下見到...

同埋兩隻好可愛嘅狗

週不時都會見到一啲比較有趣嘅建築物設計

同埋一啲影完又影,影完又影嘅遊客
之後繼續行就行咗入去之前間大教堂入面

好大好靚,我就咁坐喺度發呆望住差唔多半個鐘
望下周圍的雕塑/雕刻同埋窗畫/壁畫/天花畫

好似係穌哥

之後臨走就見到原來有得買飛上去頂樓

頂...唔知點解覺得好詭異

喺行樓梯同搭𨋢之間,我選擇咗做環保L

行下行下自己一個有啲淆淆地,差唔多行成十分鐘先上到去

終於上到頂樓喇,係咁以影下相

之後就經另一條螺旋樓梯落番去
向下望

向上望

行到身水身汗之後,決定獎勵下自己完成比賽

咁我就揀咗最大嗰隻,可以揀四個味:開心果朱古力芒果士多啤梨

睇下手錶差唔多時間要返去睇決賽!!!
係Siobhan Finals!!!

出場好似啲明星咁,打曬燈 ,然後探射燈淨係照住你

Siobhan 最後又破香港紀錄+世界第五

睇完比賽就返酒店,因為今日落咗場大雨,所以日落嘅時候竟然畀我見到一條好大嘅彩虹

好啦今日講到呢度先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞