[多圖] 第一身視覺-運動員去比賽~

761 回覆
3791 Like 41 Dislike
支持香港運動員
原來樓主條女係viu 打mma中途退賽嗰個, 口講運動員精神, 但無做到
BTW, 樓主加油

又黎
viutv 電視節目 vs 世界賽

比著係你, 你會點?

咪係
原來樓主條女係viu 打mma中途退賽嗰個, 口講運動員精神, 但無做到
BTW, 樓主加油

又黎

比著係你, 你會點?

佢去節目之前已經知有世界賽啦
下 我記得樓主IG之前俾人係連登POST過出黎架喎
果時仲成班人笑樓主
樓豬加油

btw, 樓豬好大隻,有咩女食唔到

你條女
果時仲成班人笑樓主

我都記得, 唔知咩成日扮sporty咁上下
BTW, 樓主加油

又黎

比著係你, 你會點?

佢去節目之前已經知有世界賽啦

飲啤酒 和氣
果時仲成班人笑樓主

我都記得, 唔知咩成日扮sporty咁上下

你d肌好正 想奶
之前係網上面見到有條片係樓主咬fd個背脊
好正 點知原來有女

個個我個roommate黎由細玩到大嘛

點解條片會流出嘅
之前係網上面見到有條片係樓主咬fd個背脊
好正 點知原來有女

個個我個roommate黎由細玩到大嘛

點解條片會流出嘅

擺story, 比人cap底掛 swimmers are very easy-going 無咩所謂 都係笑下
巴打去到點練水法?
巴打去到點練水法?

我自己主要做比賽速度練習(race pace), volume唔多, 跳水轉身練習, 攞下比賽感覺
唔同泳手/教練有唔同準備方法, 無話邊套最好, 最緊要啱自己
想問下 樓主平時練technique同weight train既比例
成日覺得運動員既身型>>做weight train果班好多
整體balance好多

btw穿脷環游水會唔會發炎
同埋上網見過樓主幾年前既運動員証
宜家型左好多

weight training我地都有 簡單講首先你要分你係aesthetics/大隻/performance...咁我地好明顯就係performance-based去練, 所以就唔會係好大隻一舊舊咁 而每個運動嘅運動員都係因為平時專項的訓練會有比較唔同的身型例如游水會倒三角咁 要講最balance應該係crossfit(我覺得) 游水可能只係比較無咁大舊
穿是會發炎的 條脷腫一個星期到

發炎咁點食嘢

照食慢慢吞, 因為成條脷會腫平時一倍有多
留名,樓主加油
希望港隊男泳手係國際賽上有佳績,與女隊睇齊
自己都係游水撚
小學中學去過好多比賽
但都係搵唔到游水嘅樂趣
淨係狂操水搵寄托
成日覺得競速運動好冇意思
我係垃圾
Anyway 樓主加油
巴打去到點練水法?

我自己主要做比賽速度練習(race pace), volume唔多, 跳水轉身練習, 攞下比賽感覺
唔同泳手/教練有唔同準備方法, 無話邊套最好, 最緊要啱自己

巴打加油! 讀書個陣都有玩過下學界 依家已經放低左 好佩服你地可以堅持咁耐
自己都係游水撚
小學中學去過好多比賽
但都係搵唔到游水嘅樂趣
淨係狂操水搵寄托
我係垃圾
Anyway 樓主加油

有目標就會覺得有意思
自己都係游水撚
小學中學去過好多比賽
但都係搵唔到游水嘅樂趣
淨係狂操水搵寄托
我係垃圾
Anyway 樓主加油

有目標就會覺得有意思

樓主身形好正好想要想問係點練架點解可以咁均勻唔會太瘦又唔會太大隻 係咪同游水會修身有關
Uncle cheung加油 好想玩運動玩到你咁勁
樓豬加油
張健達你做乜開post?
https://m.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20170716/s00002/1500141287423

乜咁唔小心呀

巴打加油
利申:過氣廢j港隊
好努力爭取緊入返隊
香港零晨出post, 應該無人live掛~

OK! 比賽前放鬆心情最緊要~所以頭先練完水食埋晚飯差唔多7點, 見時候尚早就同教練申請係附近行下影下相~又可以當active recovery! 

呢個時間係sunset, 所以d光打落去建築物到好靚

影返落去多瑙河

應該係以前d將軍

呢隻係Turul, 匈牙利神鷹(或Falcon), 係匈牙利國家象徵

咁就可以坐纜車落山,不過好似有d海鮮價所以行落去算 (行都係6分鐘到)

一落去就會到最出名嘅鏈橋,係布達佩斯最古老嘅橋之一

有好多獅子頭同獅子像

望返上去我地酒店

日落時間d觀光船開始黎了~

一路行到尾望返轉頭好靚,d人就咁買支啤酒坐係到睇,我就當然無得飲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞