[多圖] 第一身視覺-運動員去比賽~

761 回覆
3791 Like 41 Dislike
巴打們, 無是咁的:

相信大家都非常支持香港運動員,今次我有幸代表香港參加世界游泳錦標賽, 目的地係布達佩斯-匈牙利,所以我嘗試以遊記/第一身視覺寫下成個比賽過程, 希望大家可以更加了解運動員嘅生活/比賽routine。不過由於我都要專心比賽,可能update得無咁頻繁,希望大家唔好搵伯母,多多體諒。

首先香港出發

去要轉兩程機啦,都係瑞士航空~

第一程首先要去蘇黎世轉機,一上機就_訓10個鐘,起身仲有兩個鐘就到目的地。

跟手等一個鐘就轉機去布達佩斯~天氣就好熱

係細機所以得個細到手掌咁嘅電視仔

同粒朱古力

到啦

有Audi專車接送我地去大會酒店

首先過橋

再上山

再過security

最後去到就發現間酒店係世界級(Hilton酒店) 

原來地點就係城堡隔離(我2013年黎過,唔怪得咁熟口面),酒店望出去就係多瑙河同埋國會。

酒店出面

附近行一分鐘就係Fisherman's Bastion

仲有個教堂

我地住間酒店

有個呀叔係到_鷹

行咗陣就返酒店食lunch。

運動員飯堂

Lunch 方面就算唔錯,都幾多選擇。
沙律, Bagel, beef carpaccio, Cod fish, Mashed potato, 意粉同埋有d 橄欖~

好啦咁食完就等攞房休息(未到check in 時間),仲有時間就行下5星級酒店~

玻璃門

走廊

Lounge

好啦,陣間攞埋房,休息完4點就坐shuttle去比賽泳池熱身同熟習場地

今日打住咁多先,有人睇先再打落去~之後會講下比賽同賽前訓練之類,最後睇唔睇都好,希望大家支持香港本土運動員!
去外地比賽多數會唔會有自由時間架?
留名
去外地比賽多數會唔會有自由時間架?

唔會,因為目的係去比賽,通常比完賽第二日就要走了
加油
加油

多謝,一定盡力
以為第一身視覺睇比賽添
以為第一身視覺睇比賽添

我會帶埋相機去比賽場地 不過就唔會帶住落去游啦
為港爭光
加油,加油
加油,加油
巴打讀中大?
為港爭光

希望大家多d支持本土運動員啦~
加油
以為第一身視覺睇比賽添

唔爭在
以為第一身視覺睇比賽添

Same thought
Btw add oil
樓主加油!
香港加油!

輸咗唔好返嚟
Add oil
加油呀巴打 多謝你地一直為香港付出
香港勁揪
以為第一身視覺睇比賽添

唔爭在

我盡量係唔影響表現情況下影多d相比大家睇
有無身材相睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞