[多圖] 第一身視覺-運動員去比賽~

761 回覆
3791 Like 41 Dislike
想問下香港游泳運動員係叫體制外定內既運動員?
大陸就體制內,因國家出錢,係宿舍住,參加商業活動要得批准,廣告費要分唔至一半俾國家
外國就自己到club train, 自己俾錢,住屋企,最多參加national training camp, 廣告費自己袋
咁香港算係介乎邊類?

我都想知,大陸個寧澤濤因為拍廣告俾人踢出國家隊

香港有分club train 同係體院 train
勁個班係哂體院訓練跟港隊
廣告自己袋
大陸就體制內,因國家出錢,係宿舍住,參加商業活動要得批准,廣告費要分唔至一半俾國家
外國就自己到club train, 自己俾錢,住屋企,最多參加national training camp, 廣告費自己袋
咁香港算係介乎邊類?

廣告自己袋

錯 勁/出名個d係唔入體院 你去search/google下就知
我講咗d乜 自己參透下
輸跳水反應個下
不過已經游得好好,追番好多個身位番黎
加油

巴打加油
有冇直播link睇?
咁香港算係介乎邊類?

廣告自己袋

錯 勁/出名個d係唔入體院 你去search/google下就知
我講咗d乜 自己參透下

班人9up當秘笈
Btw人在外國
今晚準時捧場
終於live!!
加油巴打!! UC photo day見過真人好撚型
長期follower
巴打係咪今晚游
Siobhan
Women 200m Freestyle嚟料!!
siobhan第5
SIOBHAN又破香港記錄
決賽/世界排名: 5th
又破紀錄
第五! 又破香港紀錄
第五! 又破香港紀錄

係世界第五
第五! 又破香港紀錄

係世界第五

好撚勁
佢會唔會開你問我答
第五! 又破香港紀錄

係世界第五

好撚勁

1:55:96
尾段Pellegrini痴咗線,爆贏Ledecky同McKeon
第五! 又破香港紀錄

係世界第五

好撚勁

1:55:96

太開心打少左 世界第五!
好堅呀!
樓豬都好叻
加油港隊!
加油巴打!
今天的我打敗了昨天的我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞