IT infra / support / devops 討論(9)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
點解會去考既
仲以為DevOps係包埋Scrum 呢part

因為最近公司想轉waterfall 去用Azure DevOps聽到scrum 呢個term
同問 如果讀Azure d cert 建議讀邊張先?
Az 204 ?
介唔介意講多少少咩support ?
讀緊U Year2 開始考慮緊應該要行咩Path
呢排放假開始操緊LeetCode
但係自己做到既題目永遠都唔係頭個D Runtime Medium 題目都要做一段時間
自己對Network相關都有唔少興趣
想問下學生階段應該專注操Coding定係留意多D唔同方向會好D
開始有少少迷茫唔知相行邊條路
可以做到退休拎pension入union 難炒人
基本上可以廢一世都唔驚
如果係加拿大

當然睇你想唔想
普遍係
Ching 你邊個省
咁你去Qec睇賽車喇
學生階段溝下女好過啦
pmp and scrum 都係吹水野黎,主要都係PM framework/ mindset, 我唔會話完全無用,但唔建議太早讀,有返4,5年run project exp 先讀會好d, d concept 係阿媽係女人, 純粹考張cert
cisa 唔係去做audit/ security吹水佬完全無用
想請問下it support 頂薪可以有幾多
同埋keep住support有冇讀cert嘅需要
英文緊要d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞