IT infra / support / devops 討論(9)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
又唔完全係gimmick 但係係要build條team而唔係一條友做晒三範
ML反而想知 有咩公司可以好up-to-date咁用自家repo去train 好似都resources demanding
手巴自己覺得
咁既team 最好人人T-shaped 咁先做到team內溝通 唔可以話有一範完全唔識
唔吹咁大邊有人買 做pre sales 老實d既都俾人屌
大家覺得T-shape應該發展打橫先定打棟先
公司岩岩簽個客既infra support 成隻NAS 2TB文件被hacked, hacker留左bitcoin address
瀨西了
岩岩接手,
搵到3個月前既backup
8唔錯
想問下如果想做software development係咪即係做devops
咁樣就夠你係咪睇唔起我地bootscamp畢業生?
唔係
Let say for example software development係係front end back end寫business logic setup啲db/cache/api gateway去support business logic之類
Devops做既係搭CI/CD個啲

IT infra / support / devops 討論(6)
https://lih.kg/xtpgDhX
#454 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
自cite下
我已經試過某間做recruitment既公司既堂
我覺得佢講個D野我已經識左7成
淨係唔識既就係cloud computing既野
個course太貴
我真係覺得bootcamp對我黎講唔划算
同埋你都加埋個S 想知你其實係諗咩
有咩唔識建議睇doc
7成即係乜?
認真問。其實你係咪STEM related畢業?
冇it9最愛既P@ssw0rd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞