千禧年後,朗尼算唔算英格蘭第一人

425 回覆
264 Like 36 Dislike
然後佢哋就話數據好明顯 kane入球效率高

發動攻勢 最後唔一定係助攻者 即係策劃關鍵進攻嘅能力唔一定會被數字表明

朗尼係個啲鬥心好強 又能參與防守 敢於落腳嘅球員

更加唔好講佢進攻天份極高
啲印象流係咁架啦
遲左出世無見識過
8號仔既朗尼無所不能
勁過著10號仔既朗尼太多
班撚樣鬼睇過朗尼咩
曼聯全盛期朗尼點踢佢地都未知
你知唔知朗尼做幾多波比c朗入
哈利簡尼助攻勁過朗尼?
你會唔會on9到認為son同哈利簡尼會勁得過朗尼同c朗?
2個當時都係能夠又入波又助攻

你睇撚過朗尼同c朗點踢波未?
最撚慘你同佢講邊個邊個勁
邊個冠軍,呢班撚樣一係就話黑哨,4424
一係就話邊個邊個依家仲撚勁
屌你老母,佢地根本都冇睇過

就好似06年既曼聯,前面打c朗,朗尼,沙夏
就打得過當時摩連奴既車仔
熱刺普捷天奴帶左咁撚柒多年,連個杯仔都無
同人講哈利簡尼勁過朗尼
曼聯衰極都聯賽杯冠軍再打返起

如果一隊波要一個入得波既會要哈利簡尼
但如果一隊波要全能,跑上跑落,既能夠進攻入波助攻
一定係要朗尼,天份既野昆唔到人
Rooney早入早出,唔講唔如原來佢細過丙朗7
三千分照扭過
朗尼16歲已經出道
一腳踢撚死阿仙奴
之後18歲踢歐國杯就已經顛撚左

c朗18歲先踢曼聯,有2,3年
曼聯全隊都係依靠朗尼撐住
值到c朗21歲開始轉變,朗尼由06年
23入波17助攻,轉變完全輔助c朗
什至8號仔既朗尼會同你返後做dirty work
全場飛,無限體能
仲有班撚樣話哈利簡尼如果係大球會就點點點
佢都on撚79
後生既c朗或者隊隊都適合
舒利亞夠去撚左紐卡素,布力般,點解一個冠軍都見唔到?
4424迷+吉邨春袋子打飛機po
你睇撚過咩?
哈利簡尼遲早都要出黎踢大球會
雲佩斯去左阿仙奴咁多年
最後都係拎左個英超完夢
係熱刺踢左咁多年,有冇個杯仔?
咁你點同朗尼去比?
到你夾到大球會先黎同人講佢勁過朗尼

正如舒利亞,係人都知道佢勁
但佢就算去到當時既紐卡素
領先曼聯13分都比曼聯打返轉頭
之後就無人再提佢,論天份,舒利亞,奧雲都係頂尖前鋒
仲有,你話佢比上朗尼

朗尼最差時右邊係華倫西亞,左邊係納尼
成隊入波重心都係佢身上

但佢拎到聯賽冠軍,我講緊係c朗走後
入過歐聯決賽,拎過所有杯

son同kane夾左幾多年?有冇一個杯仔?
連個聯賽杯都無

一個大球會踢
一個中型班球會踢
朗尼全面到仆街 中前場踢哂 仲要發揮一樣好
簡尼只係一個出色高佬前鋒
班撚樣撚知咩

一講朗尼就屌人話打飛機
佢地睇緊既係尾段既朗尼緊係

著8號時朗尼勁撚到顛
全場都見到佢跑
我係教練都想隊中有個朗尼
我前面配個入波既就夠

最勁時期,前面c朗,朗尼,迪維斯可以打無鋒陣
如果同你講當時全球都認為朗尼天份係英足壇最高
呢班遲出世既撚樣肯定唔信

但事實係咁

2006年,曼聯有兩個潛力相當不錯的年輕人:一個腳法不錯,但身型一般,傳中和射門亦有瑕疵;另一個能力全面,技術出眾之餘衝撞力亦強,年紀輕輕已顯露帝王的氣勢。這兩個人,前者是基斯坦奴朗拿度,後者是朗尼。

是的,朗尼曾經是比C朗更有天份的新星。16歲就升為愛華頓一隊,並在對域斯咸的賽事破門,成為愛華頓史上最年輕的入球球員。17歲,入選國家隊,迅即在歐洲國家盃取得處子入球,隨後與奧雲組成國家隊的黃金雙箭頭。年紀輕輕的朗尼已經達到如此成就,更在2004年開始加盟英超霸主曼聯,他的前景是多麼令人期待啊!

我未睇過有任何一個英人會講哈利簡尼天份高過朗尼
我只可以話朗尼起跑線高過c朗太多
但之後朗尼既成長不似預期,但一樣唔係哈利簡尼有得比
因為哈利簡尼踢既係熱刺,而c朗走後,朗尼就係重心
一樣可以幫曼聯拎冠,可以入到歐聯決賽
好似係卡華路
記得林伯, 泰利個樣仲擔心費蛇
一個世界盃on99拎紅牌,另一個世界盃入四強拎金靴,歐國盃入決賽,咁都有得比
應該係卡華路
所以世界杯踩佢j報復佢應該係
同埋8號仔既朗尼,我認為天份實在好高
但可惜既係當時既c朗未成氣侯
入波重心起晒雲佬一個人身上

就好似依家哈利簡尼
你試下雙特呢個組合配住哈利簡尼
朗尼除左國家隊外,佢帶住曼聯所有杯都拎晒
你又唔講?係無左42球既C朗之後
開始搬龍門,講完stat輸轉龍門去隊友論,團體獎
每次都係呢一招
哈利簡尼帶住son,2個都可以做到神射手
但朗尼當時帶住既曼聯,右邊係華倫西亞,左邊係納尼

貝碧走埋,到小豆,一樣可以帶到曼聯去到最遠

呢d唔係打飛機,呢D係佢既能力可以做到咁
論個牌面,哈利簡尼真係唔差得過c朗走後既曼聯

當時曼聯個陣容
朗尼
nani 華倫西亞
史高斯 卡域克
艾華 維迪 李奧 布朗
雲達沙

哈利簡尼既熱刺真係陣容差咩?
2009-2010
你話佢可以去到歐國杯決賽就唔撚係搬龍門?
屌你老母

哈利簡尼踢球會最高去到歐聯決賽,但杯仔一個都無
任何教練帶都係

朗尼踢球會,c朗走後,最高去到歐聯決賽,英超冠軍,足總杯冠軍
聯賽杯冠軍

睇到分別未?
你自己問心,普捷天奴教既熱刺係咪真係差過
c朗走後既曼聯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞