千禧年後,朗尼算唔算英格蘭第一人

425 回覆
264 Like 36 Dislike
後c朗時代既曼聯稱得上係世界級既真係得朗尼同迪基亞渣喎
偉碧克 小豆
蘭尼 楊格 華西 奧巴坦 朴智星
卡華利 安達臣 卡域克 Gibson
伊雲斯 宗斯 史摩0
同埋開始老同多傷既李奧維迪
其本上大部份都係2線兵 但當年拎英超同入歐聯決賽
其實你係咪覺得艾歷臣,阿里呢堆好廢?
Harry Kane 有金靴 朗尼有無
朗尼同Kane我自己就冇乜感覺

但講中場Winks 施素高 迪亞 勁過卡域克 安達臣 夏格維斯 費查
人地都無睇過波
撚知咩
曼迷最撚激心就係格拉沙年代
最頂只有朗尼
史高斯,傑斯當時都35,36

同佢地講,係朗尼care住佢地唔撚服
明明當時既曼聯係地獄級別
踢第一場就過左
你後兩者幾時見到佢有出?
你見過幾時夏格維斯出黎踢波
之後費查都出唔到
我可以講迪亞勁過anderson

成個中場史高斯,傑斯,卡域克,朴志星
打足4條戰線
我夠可以話你無睇過熱刺波

屌你老尾 winks dier都叫勁
你對比下曼聯條中場線安達臣
史高斯,傑斯,卡域克,朴志星

再對比下熱刺條中場線
條吉狗又話你後生得滯無睇過朗尼踢波㗎啦
唔知以為佢講緊卜比查爾頓
史高斯,傑斯,卡域克,朴志星全部都出過哂名

winks dier有? 最多咪dele勁個兩年真係勁
其實你邊隻眼見到我話佢哋廢?
認為唔夠c朗走咗後嘅獌中場勁=我話佢哋廢?
你問我,拎住呢堆人
可以英超冠軍同歐聯決賽
其實係好撚難
所以莫耶斯手上當時多左雲佩斯
都覺得好撚難教

什至佢對米堡時,7中場
7後衛打阿仙奴都可以過到
迪亞廢?
當年摩連奴不知幾想曼聯買佢
你條柒頭就咩都唔係
迪亞都勁咁我話麥佳亞仲勁啦, 正正係你隊曼聯比後防最高身價買入
咁咪反觀到朗尼可以帶到呢個陣容既曼聯
去到英超冠軍
而哈利簡尼就唔得
我真係想問下.son,阿里,艾歷臣.什至
係當年曼聯重金想買既lucas摩拉,哈利簡尼
點解咁多年連個杯仔都拎唔到
Dier Sissoko
Winks(傷半季) Dembele(傷大半季,最後半季仲要賣走) Wanyama 傷足2季

加埋艾力臣同開始跌嘅Dele ailli
睇唔出點樣勁過wo
曼聯係暗黑四天王tim
納尼,華倫西亞,威碧克,楊格
因為朗尼係神 埸埸一扭十一個 擺十個香港人企係到都會拎到英超冠軍
你講緊呢個陣容係你歐聯決賽之後
開始跌

我睇緊既係曼聯自hea碧同c朗走左後
長期都係呢個陣容

你至少前面阿里,艾歷臣,son,kane
論牌面你覺得曼強定熱刺強?

一句講晒
正正係話你聽C朗走後嘅曼聯唔廢喎, 得你一個咁覺得, 而家你當咗係大家共識?
後防有李雲迪, 前場有tevez, berba, 中場有世一史高斯, 所以咪2010嬴咗英超

而熱就引用你對於"勁"嘅定義, 成班都未捧過盃=廢
所以kane同成班廢隊友嬴唔到盃囉

仲有你話dier, lucas都曼聯重金想買傳曼聯乜柒都想買㗎啦
咪撚講埋D小學雞既野
發悔氣呀?
0809後 好似係肥朗+hea 碧
我當熱係Kane + Son

淨翻個堆人腳 數量同 質素
曼聯點睇都好過熱刺啦
其實你係咪覺得艾歷臣,阿里呢堆好廢?
其實你邊隻眼見到我話佢哋廢?
認為唔夠c朗走咗後嘅獌中場勁=我話佢哋廢?
咁咪反觀到朗尼可以帶到呢個陣容既曼聯
去到英超冠軍
而哈利簡尼就唔得
我真係想問下.son,阿里,艾歷臣.什至
係當年曼聯重金想買既lucas摩拉,哈利簡尼
點解咁多年連個杯仔都拎唔到
正正係話你聽C朗走後嘅曼聯唔廢喎, 得你一個咁覺得, 而家你當咗係大家共識?
後防有李雲迪, 前場有berba, 中場有世一史高斯, 所以咪2010嬴咗英超

而熱就引用你對於"勁"嘅定義, 成班都未捧過盃=廢
所以kane同成班廢隊友嬴唔到盃囉

仲有你話dier, lucas都曼聯重金想買傳曼聯乜柒都想買㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞