千禧年後,朗尼算唔算英格蘭第一人

425 回覆
264 Like 36 Dislike
話你幼稚啊
一柒左就扮睇唔到
一係左spin右spin
仲衰過細路
條友平時肯定無乜睇KANE
依家7左俾人串 就搵其他野講
屌柒佢就啱
千禧年後,朗尼算唔算英格蘭第一人
任你入波入到識飛

杯呢?
未必 雖然入球 組織 能力大家都有
但個人突破 應該朗尼強d 始終朗尼爆發力強
朗尼 拍雲佬/雲佩斯 打後一格
或者配合c朗 打邊 都得 自己頂上前鋒位又得
Kane最多咪打後一格 點計都打唔到邊路
而且成就都唔同啦 Kane盃都未有一隻
唔係話有盃先做到第一人
但冇盃要爭第一人好似差d咁
無杯你講到你英格蘭第一人有咩柒人認同你咩
細路
我無抹煞佢努力 無話佢唔值得冠軍
但真係有運氣囉
每隊波拎冠都需要運氣架啦

你講99曼聯拎三冠有運
岩呀 所以我一向覺得9900既曼聯更加有統治力
不嬲都係講緊呢樣野
你食撚屎啦
99年先係真正有運呀柒頭
因為廢囉 咁點?
同我講既論點無衝突喎
個年既曼聯撞正其他主要對手唔勁
所以80分衝線都拎到冠 係有D運氣
咁講有問題?
咪撚就係, 佢鍾意咪死吹奏朗尼囉

但佢吹奏得嚟硬要用d賤種手法
話人哋有勁隊友, 又無盃證明
而朗尼就廢隊友, 但都carry到有盃

踩人捧高自己, 手法好撚低莊
原因?
麥龜
又搬龍門去球會
朗尼拎到英超金靴,世界盃金靴未?
我從來唔會講一句波真係運氣
即使係李斯城特都好
人地用成年去努力,一句運氣打殘隊波
覺得屌你老母,你都係因為有運
果年先拎英超
你智撚障
果年係黑哨.4424導致曼聯拎冠
定還是隊隊果年都係半斤八兩
所以曼聯可以80分拎冠
79都試過啦,係連登眼中
呢d9成係黑哨先拎冠
連杯都無
點樣英格蘭第一人?
朗尼年代冇var
好難直接比較
英超金靴,世界盃金靴都無
點樣英格蘭第一人?

跟你
艾歷臣,阿里,son 哈利簡尼
對比
曼聯
朗尼 華倫西亞 nani 傑斯

邊個勁D?
我嘗試用我既中文能力理解你講既野啦
講到1999咁係有D難 不過我都試下

話佢"有運" 唔等於話佢唔值冠軍 要抹煞佢既努力
而係80分衝線 係其他賽季最多第2-3
咁岩個季其他隊打得唔好 所以佢係冠軍
絕對係DESERVED架 個年
不過以近20年各大聯賽既STANDARD
80分拎冠的確係低分
所以個年拎到聯賽 係天時地利人和
咁講你舒服D未?
valencia, nani廢格遜買入
giggs廢格遜培育

既然你以廢格遜眼光做準則, 應該朗尼隊友勁d
黎搵講
英超年年都會有一隊打得好
一隊打得唔好
我只係想講,果年大家水平接近左
個分數咪低左

邊係運氣既問題

唔同你覺得當年李斯特城又係運氣既一種?
人地明顯係打士氣波,打高半班波
多撚餘
費sir買人就一定準?
我只係叫你對比返
到底係隊友既分別

到底係熱刺當時強D,定還是曼聯強D
而曼聯可以係果套陣容拎到英超冠軍
同歐聯決賽,咪睇到哈利簡尼同朗尼邊個強

有一日哈利簡尼拎到杯,咁再黎同朗尼討論都未遲

如果唔係,佢邊度係英格蘭第一人?
個季嘅Dele Alli都吹奏就知一定冇睇波
成季廢撚到得5球入球
同啲人淨係識拎摩佬個段去屌Dele Alli一鳩樣

你曼10/11決賽個季仲有小豆同hea碧嫁
個陣hea碧都好似入到20球
個季nani 十鳩幾球助攻 依家又話廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞