千禧年後,朗尼算唔算英格蘭第一人

425 回覆
264 Like 36 Dislike
我無抹煞佢努力 無話佢唔值得冠軍
但真係有運氣囉
每隊波拎冠都需要運氣架啦

你講99曼聯拎三冠有運
岩呀 所以我一向覺得9900既曼聯更加有統治力
我從來唔會講一句波真係運氣
即使係李斯城特都好
人地用成年去努力,一句運氣打殘隊波
覺得屌你老母,你都係因為有運
果年先拎英超
你智撚障
果年係黑哨.4424導致曼聯拎冠
定還是隊隊果年都係半斤八兩
所以曼聯可以80分拎冠
79都試過啦,係連登眼中
呢d9成係黑哨先拎冠
我嘗試用我既中文能力理解你講既野啦
講到1999咁係有D難 不過我都試下

話佢"有運" 唔等於話佢唔值冠軍 要抹煞佢既努力
而係80分衝線 係其他賽季最多第2-3
咁岩個季其他隊打得唔好 所以佢係冠軍
絕對係DESERVED架 個年
不過以近20年各大聯賽既STANDARD
80分拎冠的確係低分
所以個年拎到聯賽 係天時地利人和
咁講你舒服D未?
黎搵講
英超年年都會有一隊打得好
一隊打得唔好
我只係想講,果年大家水平接近左
個分數咪低左

邊係運氣既問題

唔同你覺得當年李斯特城又係運氣既一種?
人地明顯係打士氣波,打高半班波

呢兩句無衝突
李城個年係打士氣波拎冠
但都要其他強隊一齊跌WATT先贏到
呢D咪天時地利人和 簡稱運氣
點解講運氣就一定係等於抹煞隊波既努力?

反面例子可以睇下高普既利物浦
97 92分其他賽季都幾乎CHAMP硬
咁岩個兩年有隊開外掛既鏝城
呢D咪無運
Kane 自己攞嚟,明明好大機會可以超越朗尼,但對法國一腳射撚上天,自己看家本領都柒,想點
咁你條柒碌咪直接屌Kane無盃咪得
係到9up熱刺陣容好撚勁

仲要唔熟對手之餘
係到屈鳩自己啲球員廢
吉邨SIR根本無睇熱狗
唔知點解係都要講埋簡尼
但又唔做RESEARCH
7左就講其他野
綜合能力以一個球員計 計埋個人成就 獎項
Kane暫時點都追唔上朗尼

但你單計前鋒位 Kane> Rooney
過幾個月有po要吹奏嗰季其他曼聯球員嘅時候就會調轉槍頭屌朗尼廢
mark my word
根本簡簡單單屌鳩Kane無盃咪得

係要懶醒 擺有料去屌
屌你啲野仲要錯嘅
一直都用緊你邏輯同準則喎, 而家又多撚餘?

廢格遜都想買lucas, 所以勁, 摩連奴想買dier, 所以勁
所以kane有勁隊友

而家又戴頭盔話費sir眼唔一定準?
Rooney 16歲開始踢英超正選
你要計埋呢樣
根本計獎
哈利簡尼都不入流

遲吓開po吹奏giggs, 就會話giggs喺後C朗時期carry隊獌捧英超, 入歐聯決賽
睇埋其他POST
吉邨蛇真係去到邊俾人屌到邊
但仲要死雞撐飯蓋個下西利
自己唔走怪邊個
諗吓如果依家有個18 20歲朗尼 轉會市場叫價幾多 就答到你問題
高速肥仔 夠佢撞嘅唔夠佢快 夠佢快嘅唔夠佢撞
盤傳控射 咩都有 落場踢波有火 一定同你去盡
8號朗尼真係最勁
成個準球王咁
10號練埋頭鎚 中場 但無咗果種靈性同鬥心(但仍然有火過依家果班球員)
係 照你說法 亞洲金球獎 應該每屆俾拎最多盃既亞洲人

Son直情唔應該入選 點解過去十年拎左8年亞洲金球獎
走唔走同佢個人能力有咩關係
單計純前鋒,可能華迪最勁
C朗美斯?
「on9 熱刺邊個供應波俾kane」
吉蛇話kane係熱刺係等人喂

我反駁返佢係熱刺唔係等人喂

你明未?

亞洲同英超比
艾歷臣助攻點黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞