千禧年後,朗尼算唔算英格蘭第一人

425 回覆
264 Like 36 Dislike
根本係摩連奴入主熱刺後
哈利簡尼助攻先多
講到熱刺無人供應俾哈利簡尼
無盃=垃圾

原來son係亞洲完全唔入流 排一萬名都唔知有無
老實講,無杯黎講
son都係未證明到自己
只係佢作為亞洲人黎講
能夠拎到英超神射手係好撚勁

因為呢個係亞洲個層次
今時今日英超競爭大咁多,曼城利記兩隊peak左咁耐,你攞kane冇杯捧嚟做point對比rooney就有啲唔fair嘅

不過個問題係千禧後第一人overall咁咩都計咁可能係林伯同rooney之爭
純前鋒肯定哈利簡尼
佢射術高過華迪
華迪係速度快同爛打
朗尼係全面性
特別係8號仔時
10號時佢提升左heading
同埋埋門果腳,但相對上
無咁激情同勤力
點計都唔會好似班細路
計到去哈利簡尼啦
同埋英超一直都競爭大
費sir時年年都係挑戰4條戰線
首先,英格蘭足球先生係比英超果年最突出既球員
朗尼一次,c朗一次,謝拉特一次,林伯特一次
蘇亞雷斯一次

哈利簡尼個名係邊?
就連謝拉特到蘇亞雷斯無英超都拎過
都拎過

一個連英格蘭先生都未拎過
點樣算係英格蘭第一人?

一直講,朗尼同林伯特最合理
c朗2次, 巴利一次
即係話
哈利簡尼只係班細路吹到佢成為英格蘭第一人
無論係英超職業球員先生又好,英格蘭足球先生又好

哈利簡尼一次都無,證明D咩
呢度咪反映到到底英格蘭係點睇佢
點解朗尼會拎到而哈利簡尼拎唔到?

就算你神射手,你都唔係果季最佳球員
夠容易理解未?

洗咩再晒口氣講咁多
kane一次都攞唔到代表每年都有人表現好過Kane
朗尼攞到一次代表朗尼係攞獎嗰年表現最好嗰個
但唔代表朗尼表現好過kane
史高斯夠無攞過Player of the year
你又講到佢勁過晒謝四林八???
歐冠都係 聯賽都係 所以佢永遠都唔係第一
但朗尼同一樣野做過第一 不變事實
哈利簡尼一次都無,證明D咩
呢度咪反映到到底英格蘭係點睇佢

咪反映到呢兩個獎都係議事論事 真係頒俾全年表現最好嘅人囉

如同埋如果英格蘭真係覺得kane差嘅點解會授勳嘅乜獎都冇憑咩做MBE
係事實呀
所以kane冇攞到冠軍嘅話以後個評價只會係無冕之王 出色射手
謝4跣腳 你攞史林同佢比
scholes剩係睇佢踢波都知道佢勁過晒謝同林
但我無講過scholes係有一季特別突出
因為佢拎住11個聯賽冠軍
而且佢好低調,唔接受訪問

謝拉特同林伯特踢到退休
有邊樣杯係多過史高斯?

佢地其中一年係出色過整個英超全部球員
咁咪拎獎

哈利簡尼咪就係年年都唔係最突出果類球員
咁剩係睇KANE踢波都知道佢勁過朗尼啦ON9
你用奧雲去比一樣
佢果年勁過晒所有歐洲球員
又幫球隊五冠王,咪拎歐洲足球先生
朗尼最多都係果季英超聯賽最佳
做到第一,咪果年掃晒英格蘭球員
同球評選既足球先生,同埋英格蘭足球先生

而事實上哈利簡尼到今刻都未去到其中一季
既英超最佳,所以稱唔上第一人

係值至現在
無人咁講
係你個傻仔話「簡尼要人供應」先
亨利:

2次英超冠軍(1次不敗奪冠)
3次英格蘭球員先生
4次英超神射(2次歐洲金靴獎)

淨係4次神射已經夠佢叫做英格蘭第一人
亨利唔係英格蘭人
英格蘭足球先生亦唔係只頒比英格蘭人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞