日本旅遊討論區2022 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
why quote me
夜啦 scheduled maintenance
明天請早
冇人叫你住東京站,攞住 JR PASS 玩靜岡縣就住小田原熱海三島靜岡,玩東北即日來回就大宮仙台,嗰度酒店三百蚊都好好質素。

如果玩東京市內,住西台當然冇所謂,但係嗰個台仔玩輕井澤河口湖箱根...
鴨記sim卡用唔撚到去bigcinema會唔會買到上網卡
成田飛札幌廉航只係$700來回?
點解唔多聽人講 東京玩幾日加飛札幌玩幾日咁?
(但又會花時間搭鐵轉鐵)
星期五個日去河口湖,勁大雪,乜都做唔到
唯有返酒店浸下
夜晚個餐有驚喜

個黑松露燉蛋超好食
個牛都係
間野叫la vista
最強Sim 卡就日本yodobashi/Yamada/Labi/amazon.co.jp 賣嘅5G 卡, 30日10GB 行5G, 又係200+ mb/s 速度, 低ping, 日本IP

[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)
https://lih.kg/3279916
好多人剩係識JR 明明有時巴士/飛機又平又快
所以去親都買兩張唔同牌子
但係冇咩人會係東京搭jr去札幌囉
東京飛札幌好正常喎大哥
想搵d東京幾日加札幌幾日既遊記睇下有乜要注意
我咪話有時搭飛機仲好
係日本坐新幹線都係一項活動

點都搭番一程
而家呢排關西由落機到出機場 耐唔耐?
諗緊買唔買定rapi:t
Thx
當兩個行程分開plan就得
兩個人會容易 dead air,唔係咁容易有嘢講,三個四個會好啲。自然就會有啲 small talk。

黑面呢啲就唔好再搵佢去旅行,低 EQ ,少對家人以外嘅人生活
其實冇嘢要注意,留意下內陸機托運行李限制就得
https://www.youtube.com/watch?v=1Za_pQOjhyg&ab_channel=%E6%B2%B3%E6%B4%A5%E6%A1%9C%E3%81%BE%E3%81%A4%E3%82%8A
河津桜笹原公園ライブカメラ (河津桜まつり期間限定版)
奈良班鹿比人喂到飽得滯
遞到埋口都唔食
行入啲
嗰啲仲會攻擊你
行到春日大社果班會搶野食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞