日本旅遊討論區2022 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔得...訓導空姐會捉 之後捉你去罰企
用Citi global wallet
最記得第一次去秋記果時食omakase
個師傅問我地邊度人,我答Hong Kong
跟住個師傅答,oh yeah i worked with yata in Hong Kong many years ago.
我問:yada? What is this?
佢再答:ichada
跟住我話:oh! Ichada! I see!
然後我個心已經離一離⋯d汗開始滴⋯
心諗奶撚咗野⋯想走又走唔到⋯

跟住有一次去秋記打機⋯打完落樓食拉麵⋯果間乜乜系⋯
屌佢老母⋯第一次起日本食拉麵食到想嘔⋯
難食到仆⋯豬臭味勁撚攻鼻⋯食幾啖已經頂唔撚住

跟住有次去女僕cafe⋯叫咗個咖喱飯
當然有moe moe gyuuuuuuu
跟住真係中撚咗魔法咁⋯個口d咖喱定唔知味精⋯全日都有果陣味⋯飲極水都仲有⋯擦埋牙都唔撚掂⋯仲要勁撚頸渴⋯飲十幾杯水都勁頸渴⋯

依d體驗真係得秋記先會有⋯
上個禮拜去晒木更津,南町田。木更津大好多,新宿搭一個鐘巴士就到,星期六9點果班車早20分鐘去排都有位上車,foodcourt 幾多野食。南町田細好多,適合一家大細,主要係去試 KFC Buffet,橫濱睇完高達過去半粒鐘多d,要轉一程車。

視乎你想近啲東京鐵塔 定係睇涉谷十字路口
同埋果期六本木森美術館展覽有冇興趣
咁我知點揀
補充仲有涉谷露天觀景台好多位可以坐
範圍亦比較寬

去六本木唔好唔買Sky deck
點解會食kfc buffet
一條友食百幾蚊都食到嘔
梗係有
貪買賣差價大咩,買賣實貨講到買賣外匯合約咁
試下孭大啲嘅袋,backpacker 嗰啲咁大,咁咪用得盡寄倉重量
你可以等多幾日北陸開花後上高田城址,或者直接 book 靜岡/山梨嘅酒店,會平啲
留喺市區有乜櫻花睇啊
我諗而家應該shibuya多人好多? 話晒新開(唔計疫情時間)
海關sor
諗得過
12月去shibuya sky時,打卡位要排隊等影相
除咗遊客,亦有好多本地人上去
孔明動畫好似都係嗰度

而六本木無記錯有天氣之子
佢又唔想帶現錢,但又唔想轉番港紙
咁你真係要教下佢想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞