日本旅遊討論區2022 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
如果嫌新航線貴,就改坐東海道本線 由小田原去品川,不過要額外用多43分鐘
台灣人d片仲要咩都好誇張,乜都吹到好正,參考價值勁低。
拎現金都係個10萬 8萬yen,無所謂啦,我都係銀行換完去atm拎。
當地都係盡量用卡食回贈最抵
無啦但全部反映響個exchange rate度
正啊
不過d日本人都係戴
冇咩分別
感謝
https://www.youtube.com/watch?v=BodeQ2VaiKY

咁多人去箱根, 搞到我都想去
戴住好難get到佢地想講乜
本身listening已經屎

同埋餐廳個啲透明間隔膠片間到好似自修室咁

另一方面check in check out全部都有得自己黎唔使經職員。
連買飛都上網自己搶然後嘟QR Code入場,現場就sold out,Gundam tower即場冇飛個職員叫我上網買好彩信用卡唔使sms confirmation
啲円升番咁多,酒店同機票又貴左,遲啲又可能加消費稅,去日本旅行既成本越來越高
好多野食
不過好多韓國 香港 台灣 泰國人
你預高分果堆都多人去

啱啱食完森林食堂
好撚好食
有冇巴打係東京
睇電視見到大雪到路面結冰
我只識跟tabelog搵食
有冇人知19 hk airline網上check in 揀位係咪一定要迫人課金?
去程揀到,回程個位唔揀唔俾process / 要課
東京呢個禮拜排親d食肆都有一半泡菜,仲要係後生十幾二十果批,不過佢地d態度同班大陸同胞有得揮,又係一路小日本一路買爆。
屯馬綫由馬鞍山搭去屯門都好方便,唔使轉車
時間就第二件事啦
係得滙豐最閪價,恒生第二閪,其他都差唔多價。花旗個價差唔多,又畀到服務,咁梗係用佢
好視乎你嗰時去邊,嗰時係幾點。除非買咗 pass 冇得揀,如果唔係都係即時查有咩車坐。你去 Yahoo 乗換案內查就最好,有幾款選擇你揀,根據時間表即時查。新幹線係快,但係咁啱下班車等半個鐘都係嘥氣
咁佢係咁寫
citi個價唔係同hsbc差唔多咩?
你邊度聽返嚟

好唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞