日本旅遊討論區2022 (22)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
去恒生外幣提款機提款外幣,之後過隔離花旗排隊入返落去
或者現金攞去日本算啦
希望大家永久頂置呢間黑店
松園莊保津川亭
住址: 京都府龜岡市稗田野町蘆之山流田1-4

酒店夜班鋪床班撚屌會趁你地出去食飯入黎鋪床偷錢/可能有更多職員都有份

我10/2瀨左野, 換左浴衣出去食酒店餐飯, 食完返房諗住數錢找聽日check out條數, 我個銀包無左3張一萬yen, 老婆個銀包無左4張一萬 yen

由於呢日係我地第一日到步, 而且1張一萬yen既紙幣都無用過, 所以好肯定係比人偷, 而且小弟有習慣強逼症, 衣櫃入面件大褸都比人反轉左黎掛, 背囊有格拉鍊都比人開左d無關到實, 果格我仲要係放遮本身無開過所以即刻落左reception 報警處理

警察到左, 落完口供, 套完指模, 話有3條友有嫌疑, 1個開房門, 2個負責鋪床. 但要第二朝11點先可以check佢地cctv, 話酒店負責cctv櫃鎖個人唔係到, 留左email等覆

唉, 住過咁多間, 覺得無事係我大意, 但銀包我都特登收返入背囊無放係枱, 同埋想講酒店個保險箱都係廢既, 用鎖匙就開到, 唔洗用任何密碼, 我就算放入去都覺得一樣瀨野

我地事後仲搵到google兩年前個評論, 日本人都留過言, 同我發生過既事件係一模一樣, 仲要係附近既人都講呢間野係以盜竊聞名 我諗呢間野係一路都咁樣做, 不過d客未必發覺所以無乜外地人知

仲有我一入房已經搵到毛巾膠袋入面有香口膠
夾埋張相比大家睇
咁多單都冇事?
我盡量跟身
一係放喼再用密碼鎖
永遠唔用佢d鎖
就係估好多人其實比人偷但無為意/去到第二到先發現少左錢, 咁啱果日我地數錢又第一日
記住
唔好放夾萬
放落有鎖既行李箱入面
另外就跟身
盡快分開擺
老實講 住咁多間溫泉旅館都未試過咁, 今次跌錢買經驗
而家日本好多唔同國藉既人做執房
南亞都有
唔同以前剩係老婆婆執房果種操守
日本人黎, 個主管仲話自己10年經驗
有冇巴絲最近有去壽司大/大和壽司食過?
平均要等幾耐同幾時會截龍
間野有D名氣
電視台,京都旅遊局都有介紹過
你嬲既話可以搞大佢
隔離東京美食post搭頭班車去啦
上年住過間係黑人執房
真係喺竹下通搵客嗰啲款
不過乜事都無
壞人無樣睇 唯有自己小心啲

唔建議去
個staff話3點去排隊就有位
你諗你
排隊入座嘅時間夠你搭新幹線去金澤食
各位ching東京住邊間酒店?可摸耳講下點解揀呢間同近邊個站呢?

我自己住開新宿JR九州花,不過真係貴,想睇下有冇其他選擇
有冇網站可以睇到日本唔同地方,幾時有d 細既活動/攤擋/市集/表演 ?

上年去到路過御徒町一個露天廣場有活動,岩岩連續一個星期有d 攤位,有小食賣,夜晚有大叔樂隊上台唱歌,感覺好正
題外話 去9日8夜買唔買轉插好?
淨係叉IPHONE同APPLE WATCH
諗緊個20000MAH尿袋夠頂既話就唔洗買轉插
繼日本壽司郎少年舔豉油樽後,社交網站再流傳一名男子在連鎖拉麵店「道頓堀神座」舔筷子後放回筒內的片段。日本道頓堀神座所屬的經營公司表示,正調查事發時間和涉事店舖,公司已報警求助,會考慮循民事和刑事嚴肅處理。
兩隻腳嘅USB A火牛好細粒咋喎,仲好平
就係要呢d
Thanks
唔該晒巴打
Thanks
建議搵ai寫封正式投訴信俾京都旅遊局
間嘢可以偷足咁多年好有問題 應該都唔止一個人咁做
出發前 先黎地震呀 北海道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞