睇吓邊啲人狂踩張婉婷,就知道究竟香港發生緊咩事

576 回覆
514 Like 982 Dislike
佢地覺得係
無論套戲拍過程點樣不道德都係覺得要繼續公映
為套戲要犧牲一個女生 佢地全部人都覺得好抵
事實都係個盜演唔啱呀屌你

文匯
因為你睇左套戲就會覺得阿聆反骨
之後就可以合理化所有不道德既拍攝過程
同時滿足香港人八卦心態
唔使理人點睇 D人係咪都屌架啦
一開場有19遊行航拍畫面 人群開路讓救護車畫面
有提反國教學生派絲帶 老師支持學生自由表達
學生有為14佔中立場展開辦論 其中有老師話做驚察唔應該偏幫任何一邊如果唔係就唔好做
有14佔中畫面有1秒出現維尼帝撐傘人形紙牌畫面
咁其實會唔會有人 唔想呢套戲上影,所以 作左啲藉口,搞到亂,然後大條道理落畫。(如願)

因為成件事好矛盾,但我又講唔出。
到青春期反權威唔想拍
你唔可以妄言佢地反權威所以唔想拍!
可能係佢地成長左
學識尊重自己嘅私隱?
唔理咩原因
佢地唔想拍 而且表達左
當時就應該stop

再到公映時有人接受(阿佘)有人反對(呀聆)
阿佘無接受
嗰d叫認命
佢有表達過佢同媽媽都覺得唔想出
但係都出左
佢先睇情份出席宣傳
佢係唔想公映亦有表達過意願

事實都係浪費左參與者嘅心血
學生唔係唔聲唔聲好多年
跟住依家一個屈尾十反對
學生由中三唔想拍
到反對公映反對曾經電影節
都有清楚表達意願
學校同攝製組無尊重學生意願
以「反叛」簡單粗暴概括學生唔想拍原因
毫無反省改進
以大石砸死蟹嘅姿態
強行逼學生參與
繼續拍攝公映參加電影節上映
錯過一個個改變時機
先係令參與者浪費心血嘅元兇

(明裡暗裡啦
學校同學生之間權力十分傾斜
所以學校應該小心處理
唔係話學校無攞支槍指住學生個頭就唔係逼
呢個亦係師生戀違反道德嘅原因
老師係有好多無形嘅權力over學生)
其實是咪錯重點呀
人地唔鍾意私隱比人睇曬 唔同意佢既野比人公開
就係咁簡單 冇話講咩負面野所以先唔比人播呀嘛
我都想可以剪左佢地俾多d 人睇到
我睇左都覺得好睇
但係真係唔想有唔願意嘅學生上鏡
樓主呢篇文,並唔適合大部份心智年齡只有三至六歲嘅連登討論區會員
行政意識
係指呃鳩人簽名?
用法律壓個𡃁妹?
違反個學生既意願迫佢繼續拍?
呃鳩個學生話過左電檢唔改得?
定係唔齊同意書都照公映?

我無睇套戲,但係就真係唔知套戲可以點合理化上面既野

我發現好多體諒導演既,都無理過學生感受,連學生申訴既point都無理過
設計對白:你唔開心姐,我無唔開心喎

做得娛樂圈,踩住班細既上位基本野啦,唔係傷到學校同導演既名聲,你估下會唔會停上映

你估真係第一日先知有人唔開心咩,個心理醫生都係學校提供
你不如話佢中一肯俾人拍 就應該言行一致去到30歲都肯俾人拍?
中五同而家隔左幾多年呀? 佢都由未成年變到成年啦 轉左心態唔得既。受訪者而家唔肯 唔簽consent就係大晒架喇
係呀,咁又係學校自己話校內播,咪校內播
搬左龍門實要俾你射㗎
畀人感覺 個阿聆無毫反省佢自己嘅責任
作為初中生又好 上到高中都應該有自主性
家長更加係責無旁貸啦
咁佢唔鍾意就一早出聲 唔好拍
畀一間學校人睇 同畀全香港人睇其實都差唔遠
特別佢都有一早喺通告講明會發布上映
上映範圍冇明確講明
佢自己唔搞清楚問題先簽 或事後質詢
佢自己都有責任
冇得輸打贏要
佢情緒有問題係佢自己悔不當初唔去勇於拒絕拍攝嘅後果
與人無尤
仲有佢有幾大創傷邊個知?
你唔係真係信到加零一佢好大壓力呀?

查實個撚個睇完都wfc
都唔知傷創何來
想睇
要pin 呢個真心
其實估估地到 有人搏同情反骨
條女好作狀
咁你就咪撚只係用其中一個parameter黎分類啦

樓主算唔算以人廢言
你都係深潛算啦
咩人權

明明係勞資糾紛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞