睇吓邊啲人狂踩張婉婷,就知道究竟香港發生緊咩事

576 回覆
514 Like 982 Dislike
張導有講過 內部放映嘅回饋太正面係push 咗年事嘅
樓豬唔敢覆
好簡單
兩個都唔識情況下
一個係咁講大話俾人踢爆
咁社會大眾傾向信個女仔好正常
呢d冇得兜
冇錯,根本就係導演/學校見反應好,導嗰個想標個尾會搏响出面影展攞獎威威,學校就諗住公映可以籌多啲錢,又可以幫學校宣傳吓,自己又叫做在任完成咗啲agenda有交代

私心大過一切
本身就唔預拎出黎上映
浪費左d乜
聽完你講
我就真係on99咁去林作個Facebook睇返相關既post留言
莫講話支持
連半句留言我都見唔撚到
唔覺
無左完全無影響
聽完你講
我就真係on99咁去林作個Facebook睇返相關既post留言
莫講話支持
連半句留言我都見唔撚到
你話你見佢學生會會長,你知唔知佢嘅同學指出
佢當年以本傷人用超出6倍budget贏咗學生會競選?你知唔知佢抄logo?
所以你覺得學生會會長就係人格證明?
出事個位咪就係呢度
當學生以為拍完最多只係校友舊生圍爐
少少哋無乜人知就算數
點知原來唔係 見到導演反應好就心雄
(如果香港唔煞停 分分鐘拎去全球播)
同本來嘅預期有大出入 咪反檯
因為佢哋原本只係諗住整DVD
阿佘madam反應大都合理

Ling 個啲段落好普通,普通到會唔記得
咪再講 冇得睇

一個post睇得出香港人本質上同支那人係同一類人
https://lih.kg/yFyfnnX

樓主咁搶口得唔得架
其實已經去咗台灣
唉,人哋講陶傑都支持佢個post咪有囉,人哋翁靜晶係撐張導
電影中有提供過我以上講嘅競選過程,同學向佢提供過嘅疑問。而佢都問非所答無正面回應。

https://youtu.be/SgcMotoMwMk

如果你睇過哩條片,睇下Ling一年前嘅態度係咪好令人覺得佢支持部電影?片中嘅佢已經讀緊大學/已大學畢業,所以唔好話佢被逼拍。
我覺得佢係有出爾反爾,唔係一直明確表達反對電影播放嘅立場,佢嘅行為有份導致電影推出時保留佢嘅片段。
你不如認真諗一諗我話佢學生會會長呢樣野先啦

我意思係佢生為學生會會長,身邊圍繞住好多人同埋事
佢篇萬字文真係假既話係好容易露出破綻,只要其中一個環節,其中一個知情人跳出嚟話佢老吹,阿ling整個人信用就會崩塌

我意思唔係話佢係學生會會長,講既說話就一定係正確wo

抄logo 同超budget同呢件事有乜關係你係想指佢人格有問題嗎?
呢兩樣野我第一次見到,但應該同呢件事無關?
如果想討論呢樣野,另開題目好少少

針對返究竟阿ling篇文入面講既事愄月嚟討論好啲
就算佢以前推過阿婆出馬路,強姦過隻豬,同而家大家討論緊既事情都完全無關
點撚樣條女吹大咗呀?

而家唔係套戲講佢講成點

係個女仔本身唔想套戲比哂全世界知佢嘅私隱同埋導演拍攝手法有問題吖嘛
當時有無話要參加電影節同電影院公開上映?
你可以去林作ig度睇下佢之前post咗
好多英華舊生DM佢關於阿Ling嘅人品
你覺得知情人敢風頭火勢而家跳出黎講,
而家連有社會地位同連登擁戴嘅名人跳出黎講,都俾人話有利益關係。
你覺得舊生敢而家講,博俾人圍插佢咪對Ling無同理心?
而家未講未告,將來會唔會聯署就唔知喇

咁多人聞唔到白卡佬陣除,難怪喺香港做白卡YouTuber咁受歡迎

連登有234個正評嘅人 IQ120
我真係睇唔撚到有喎
依家幫口啲人都有個共通點
就係要求學生家長履行當年簽咗份學校通告嘅要求高到唔合比例,例子有陶傑賣身契論
同時對一個影藝事業有多年資歷嘅導演要求佢履行佢嘅責任時就低到無輪
但同時又會話佢好有資歷唔使靠班學生上位

考慮埋校方嘅參與,根本當年家長簽張通告嘅時候make嘅就唔係一個informed selection
奴工處都會同你講僱傭合約唔可以凌駕勞工法啦
最好笑係陶傑前排先講英國優良嘅罷工文化
咁啲工人應該罷工定顧全大局啊?
莫講話如果導演覺得單憑嗰張通告就理直氣壯就唔會出第二張,仲要原先offer係缺一不可又唔守

最後有啲幫口嘅又會講話件事係香港人無宣洩渠道,要鬥死個導演,又係好傲慢嘅一種睇法
以後有咩議題都唔使討論,只係佢哋發洩
請問到現時為止個導演有咩補償舉動係合格?當事人原諒咗佢未?
幫口嗰啲戴晒頭盔話自己都支持落畫就係持平?
不如罰打佢手板啦咁
鮑sir嗰集風雲谷有無鬥死個導演啊?
根本講返句公道話聽眾就收貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞