睇吓邊啲人狂踩張婉婷,就知道究竟香港發生緊咩事

576 回覆
514 Like 982 Dislike
你講先知道原來咁多廢老支持
你以後唔好話自己支持民主
最核心嘅人權你都覺得唔係大問題
我發覺好多人評論一件事件既對與錯,係參考啲唔關事既野

阿ling件事同套戲好唔好睇及對香港有乜貢獻,完全係兩樣野嚟
最後果段可以重作 0.5$
淨係離奇地會有個女仔喊足五年先可以退出都夠搞笑
個學生係賣咗身俾你拍攝團隊定學校?
如果佢地一開始可以剪走呀玲
又點會浪費十年既工作
而家成套戲下架先叫浪費

一開始係拍左12個女仔
淨返最後呢6個
唔通冇播果6個又浪費人地十年工作咩?
cut阿聆咪得
呢樣嘢啲人永遠避開唔講
張大導唔肯囉
唔得!你要講埋你搵幾多!咩學歷!人品點!
我淨係想知未睇過嗰啲可以有咩途徑睇到套戲
小學生上連登?
其實係㗎

跟住我都想講 呀聆都應該好似其中一個退出嘅女仔一樣 講到明要離開唔參與呢個project

但係communication breakdown 咗
張導又霸王硬上弓
佢屋企人(according to張導)又唔反對公開上映

搞到而家咁
乜水黎
笑左

套戲係佢內容以外既因素比人屌

樓主就要人睇左先比屌,唔講以為十九特登上黎開post
agree
你話睇過就睇過?邊個知?
可能佢本身係廢老
條片拍完出黎就完嫁啦
咩叫浪費左心血

You are well paid for it
拍十年收足十年人工
然後條片都如同當初咁講內部播完

宜家係有人心雄
想借呢部片上位
想借呢部片達成某啲目的
違反當初承諾走去公映

拍幾個月既劇集要連戲都合理
拍年幾兩年既電影要連都算
你宜家拍條十年既記錄片啊屌你
你點樣要求人地唔變啊?
乜野叫紀錄片啊?
預撚左會有變化然後俾你紀錄啊嘛
你仲要揀中人變化最大果十年
然後叫人唔好變?你個腦燒撚著左?

然後因為係因為李慧詩有Noise
中間細節之類俾人抽絲剝繭咁去睇
先至發現好多唔合理既事
零私隱、無同意下拍攝
無查詢、同意就影人地男朋友
唔俾人退出拍攝、當反叛就算
遠赴日本無許可拍攝、疑似以謊言呃人訪問
私映變公映、無視主角意願
囚徒困局簽同意書、無同意書都照上映
校方對於學生反映問題一律高壓處理
大盜仲用過左電檢無得改做藉口強推

中間果啲賣身契通告啊
恐嚇學生拒絕會有法律責任啊
各式各樣情緒勒索學生
呢啲我都廢事提了

邊個道德企唔住腳?
到宜家都仲想將問題、責任推俾幾個細路
我覺得係好心做壞事,製作方當初諗到個project 好美好,冇同班女傾掂數先搞到咁

但網上就屌到張導十惡不赦
建議睇鮑偉聰同沈旭暉,內容中肯分析有錯的地方
咁樣歸納有咩意思?
又好似幾有道理
其實冇得討論㗎喇

有班道德撚不停死踩導師同幫導演講嘢嘅人,平時啲網上流出佢哋自己可能睇最多

成件事有咁多討論點,咁多人講過,佢哋就揸住道德私隱一個點講幾萬次,其他論點一概不理,唔啱聽就屌你廢老

牛唔飲水唔撳得牛頭低,條港女中間有幾多想拍又唔想拍嘅時候得佢哋先知,我亦都唔相信一直大力反對係會去到上映一段時間呢個結果

中間有處理唔好嘅事值得檢討同學習,但如果咁樣就妖魔化個導演,死撐港女啱曬,咁就睇下將來社會上再發生啲關於私隱問題嘅事嘅時候,啲道德撚會帶咩標準去做咯
完全唔知乜水
化撚曬妝仲話素顏
個個唔知乜水都出嚟抽水搏view數
大家都係希望香港人可以延續呢種剝削文化

唔好停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞