睇吓邊啲人狂踩張婉婷,就知道究竟香港發生緊咩事

576 回覆
514 Like 982 Dislike
睇多次個訪問,副校話希望全香港都睇到,Ling都係隔離。
導演上次都講咗Ling中五就知可能會公映,Ling仲幫口勸另一個同學應成。
Ling嘅言行係咪同萬字文唔一致?
點解導演解釋嘅嘢唔可信,而Ling嘅萬字文又可信?
同行緊係支持啦
人地抬頭不見低頭見
而家講野唔留一線第日見到面阻阻就麻煩
班女學生又唔係佢嗰行點會CARE
佢自己唔細心搵,話睇唔撚到有
你咪由佢囉,佢睇完都會話翁靜晶偷換概念㗎啦

樓主電腦大爆炸level嘅癲佬嚟,請小心
最大責任一定係學校同父母
導演只係執行
學校(金主) 同父母 話唔準拍 或者唔準上 ,根本唔會成事
廢事又誤導咗人多一次
之前有個鳩噏話同意書冇法律效力,其他人都拎嚟講
明明其他律師話有

建議所有連登用戶開post 前必須申報
職業:
月收入:
有否擁有香港物業:
銀行存款:
有否外國國籍:
學歷:
最基本係套 「電影」唔係一個改編/虛構故事,係一班女仔嘅真實人生嘅一部分

未成年嘅時候由屋企人簽咗回條 喺學校同其他成年人嘅壓力下被記錄生活 你會係咩感受

而家 當事人唔同意 咩創作自由 咩政治立場 都應該要放埋一邊
已起樓豬底
極端主義黃絲一名
睇返啲舊post 絕對可以call 國安
你都 on9
你話未睇過套片, 就無資格批評大導演?
依家主角們就係唔同意公映, 你仲繼續鼓吹人去睇? 即係要繼續傷害主角們?

根本就唔需要睇套片, 唔需要考慮佢嘅內容
就算佢嘅內容好到值得攞奧斯卡, 都唔能夠合理化佢嘅罪孽

依家嘅爭議點係:
拍攝嘅初衷係乜嘢? 校內籌款? 定係公映?
氹學生/家長簽同意書時, 有無解釋清楚拍攝嘅目的?
學生加入拍攝計劃時, 有無收到校方的影響?
貼身纏繞, 侵犯私隱嘅拍攝手法有無問題?
途中嘅拍攝方向有無改變過?
有無合理嘅退出機制?
李慧詩嘅訪問有無問題?
有無誤導港姐話其他人已經簽晒同意書? (事實上阿聆無簽)
學校係咪用法律嚟欺淩學生?
學校平衡各方利益後, 決定無視主角嘅憂慮, 繼續公映, 這個決定係由邊啲人, 經過乜嘢程序做出嚟?
大導演成日用 "以為" 嚟做擋箭牌, 點解唔直接問?
學校點解話10年來都無收過反對?
學校聲稱 "要用上帝的愛浸死佢哋", 實際上有無做到?

這些爭議, 由涉事各人嘅訪問, 有關嘅文件, 就可以判斷
根本完全唔需要睇套片

請不要用這個藉口, 嚟剝奪唔想傷害主角們, 及尊重李慧詩, 而唔睇套片嘅人批評大導演嘅權利
睇正負評就知道今次有幾多人畀個白卡佬撚到
中晒【行政精英】樓主之前發癲講嘅:【96%連登仔】、【IQ56】、【徙置區】、【低學歷】、【無讀過書】、【青山走犯】

連登咁多人咁容易畀白卡操控,自己印證咗樓主講嗰堆描述
難怪樓主以前個username叫「連登活佛」
屌你老母
我真係有睇過搵唔到
又唔撚得既
誅心論你就最撚叻
不過喺連登就係咁
慣撚晒
OK. Thank You!
咁睇重正負評 真係辛苦哂
眾人皆醉你獨醒呀
快D去照下鏡睇下自己個樣醒到咩程度
你搵唔到係咪你唔細心呀?
有冇咁難搵呀?
人哋又搵到?
講粗口你就叻
你學撚晒樓主講嘢
成個post留咁多言係咁問點解你搵唔到,
你用留言啲時間去搵,都一早搵到啦
屌你啦
細心代表一定搵到?
我搵咗佢幾個post續個留言睇
見唔到就係見唔到

Sor 原來係語言潔癖撚
幾個律師、前律師出黎講有效,佢哋扮睇唔到
人哋都未打官司,網民就判咗先
唉屌你老母唔小心講咗粗口tim
其實你呢啲人都幾撚柒on9
上面講緊「其他片段幾乎係講佢啲醜嘢」
條友先回「唔覺(係醜事)」
呢個係客觀判斷嚟
喺討論片段係咪講醜事呢個角度 條女舒唔舒服先係beside the point
佢有權唔舒服 條片齋讚佢都可以唔舒服 因為個人感觀無從judge
但係唔撚使下下衝出嚟defend佢嘅感受
係你先會咁Care
唔想就係唔想
理閪得你拍成點
唔同意都霸王硬上弓就點都係錯啦
以英華呢間都算關懷學生嘅學校嚟講 就算聆篇文有出入 未必準確 都唔會出嚟同佢對質啦 大家息事寧人就算
但係無架啦 權力不對等嘛 而家咪比你一次過用mass media claim返晒返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞