|Switch機主討論(175)| Nintendo Direct 2023.02.09

988 回覆
4 Like 4 Dislike
加埋限定多少少咁lor
Daily ranking啫,可能因為出咗體驗版又差唔多發售,衝返上第一
卡比系列嚟講探索發現暫時最賣得,全球600萬+, 而Zelda botw有2900萬+
兩隻我都玩,見到啲銷量咁好就開心,可以等續集/新作
嗰啲冷飯重製,細個嗰陣屋企窮無玩過,對我嚟講都係"新game"
我見online store 限時賣$349 係咪值得入手?
買券一次過買晒曠野之息同預約埋王國之淚
點樣買券
喱隻有無出實體版喺香港?定一定要上網買?
https://www.nintendo.com.hk/topics/article/a_230209_10.html
老任eshop,不過我係實體卡控無試過買
好似無港版實體,但買歐美/日版實體都得,見兩邊老任官網都話support繁中,我諗得game盒張紙有分別啫
想問日本旅行叉switch, 剩手提mode唔dock住用,
一個舊式 非gan travel adaptor 叉唔叉得掂? 叉幾耐滿?
Momax 1 World UA5
Specification input:100-240V ~50/60Hz 0.8A
Output 1:5V/3A (Max.) ( USB-C )
Output 2:5V/2.4A (Max.) (4 USB)
DC total output:5V/5.6A, 28W (Max.)
AC power load:880W@110V, 1840W@240V
其實睇邊行黎計?
同埋 機場呀,火車呀,盛d usb頭叉唔叉得 switch?

以前睇過咩唔用官方火牛定dock會燒機,就無試過用個dock以外既野叉
燒機講緊用啲雜牌dock

牛你正正常常用啲聽過嘅牌子就ok
正常叉電唔會出事的
btw如果隻牛太大插牆可能會搖搖欲墜
其實叉電話個d叉埋switch又得唔得 ?
搵d寫住PD快充就ok
我而家呢隻舊既旅行插,剩係疫前用過一次,又要買喇
PD快充有認證機制
只要火牛同部機都有認證
咁就可以用更高嘅功率充電
好多產品都有
包括Switch
另外仲有iPhone, 同埋部份Android電話
一係充唔起
一係充得慢
突發totk限定版設定集已經比人影左上網,介意嘅巴絲自己睇路
我就唔貼了,想睇可以自己google
(除咗一啲未公佈嘅人物同裝備造型,基本上冇乜大料,始終本設定集係隨限定版送)
Sor,各位當我冇講過,原來仲有啲關鍵嘅設定圖,我依家好L後悔呀
頭先睇完
今集好似可以操縱Zelda公主?

突發totk限定版設定集已經比人影左上網,介意嘅巴絲自己睇路
我就唔貼了,想睇可以自己google
(除咗一啲未公佈嘅人物同裝備造型,基本上冇乜大料,始終本設定集係隨限定版送)
頭先睇完
今集玩家好似可以操縱Zelda公主?

不過NDS隻火車都玩過操縰Zelda
唔係咩新鮮事
其實我唔想知
睇完,主要劇透左,
幾隻新怪物
天空島+pv1既地底場景概念圖
少量道具+裝備+npc
最嚴重既劇透係1個pv綠手既相關人物(冇寫,但個人猜測)
其他都冇傷大雅,極可能pv3會出現既野黎

睇落極足料,限定版送既設定集可能只係冰山一角
我只係睇左其中50頁劇透
原來仲有個齊成本200頁既pdf劇透
唔敢睇了
見到基板講八方2偷跑左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞