|Switch機主討論(175)| Nintendo Direct 2023.02.09

988 回覆
4 Like 4 Dislike
上網睇部zelda主機會賣$2700左右
而家普通版OLED 賣緊 2000頭
Pokemon OLED 而家賣$22xx
想點下部 zelda 版機通常出完一段時間
個價係咪都會跌到同 pokemon 版差唔多咁上下
淨係買過最舊版 switch 唔太熟 
新野係會易啲比人抬高,想正價入手要等
之前動森版都係咁
剛剛睇完mario大電影,好撚好睇
check左火牛未?
check左就咁叉到電,但連個底座就完全冇反應,電都叉唔到
叉電時個座係無燈架喎,係着左機個座先會有燈(初版機底座,改良機果d唔知有無改到)
就係著機都冇燈,叉唔到電,連唔到上mon…
總之就係成舊野冇反應…
部機用左6年,完全冇問題,但個座竟然出事先
要睇稀唔稀有,
DQ 個部SWITCH 而家炒到1千蚊美金
我部switch因為倒水諗緊換唔換部新
但其實我都唔會點拎出街玩
想知switch會唔會有舊機用得耐
打機喺某啲位會比較lag既情況出現?
好似botw去到屎仔個森林會跌fps
用 oled 版機會唔會順啲?
換啦 Oled部機靚好多 Details位又好過初版
最公廁應該係森友會版
周街都係
我當日買都係3千3...

well,我真係攞黎玩嘅
North America
P3重製流出,唔知會唔會又冇NS份
Mario戲好睇,不過竟然冇出新game或者dlc宣傳,好耐冇出mario 正傳game了
依家個宣傳策略似同一時期只專注一個大作
電影上完有totk,一定唔會咁快講
但上網睇,前排宮本茂訪問比人問有冇新作,叫人留意direct,可能黎緊6月有
應該冇吧,應該又係PS限時獨佔,搞得嚟下代機都出埋。
邊到睇到呢啲消息
好想宮本茂親手製作 Galaxy 3
果部靚呀 有諗過買佢唔買oled
真咩
覺得比卡超版都靚過佢
如果P3 remake 係用翻類似跳舞game 既模組
咁遲d有 Persona 4 remake 都唔出奇
P1/P2 無日歷系統 咁難改 可能比Atlus 永久無視了
新買機,試玩左呢隻幾正,不過eshop 賣4xx

另外想問可唔可以set 唔好每次入eshop 都要pw/ 手機login 
可以 唔記得本體設定 還是eshop入面set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞