|Switch機主討論(175)| Nintendo Direct 2023.02.09

988 回覆
4 Like 4 Dislike
只要有game岩玩就永遠唔遲
Splatoon,貝姐3,火焰紋章3隻
咁就夠玩啦
就算比你等到新機又點 新機唔出/唔支援舊作咪又係要買番switch

通常有考慮既都係有舊switch up唔up做oled
咁今晚去直銷網出Splatoon主機
班友乜都CP,上youtube睇左當玩左就最有CP
推埋 密特羅德 究極 重制版
好有過往 薩爾達 影子
笑左,劵就得有限既2張,價錢固定既649
我唔同你講CP唔同講咩
間公司執左
任買嫁wo
識貨,十三機兵
火紋/Zelda/Xenoblade
Xenoblade 得2係賣得貴
1同3街邊係2百幾3百

BTW
CP對每個人黎講都唔一樣
有人要遊戲時數多就CP高
萬一唔啱玩呢
比隻動森你 有人玩千幾個鐘
有人玩2下就唔啱玩棄驚
Zelda Xenoblade 火紋都一樣
任買嫁wo
有冇人長玩手提mode,oled玩多一個鐘都feel到手痛。hori出個隻手提用分體制有冇用? 或者有冇其他推介
你智商就有限
我都諗緊
良值pad pro 睇落都okay 咁
良值有得另買連接獨立當手制用 又有震動,好似抵玩好多
即係邊隻?
我都係最近買
Ching上網search 良值 pad pro 就有
個連接件要另外買,不過都係好平
Hori就sell stable 同埋佢本身設計有埋一個托扶住部機 好似好啲咁
仲有hori有crossover 加老任授權
不過好撚貴加冇一大堆 functions
我都係最近買
即係拆出嚟tv mode要另買連接件?
Hori 嗰隻包埋 不過又有線
上面講既"大joycon"我都用過,老實講,無一隻係好用
良值最多function,但拎上手係最cheap,因為好輕又同膠,個震動又係9震
hori乜function都無,獨立用又唔得會係咁食部機D電,又最貴

基本上我覺得switch手提拎住玩得耐一定會累,唔係joycon問題
係因為部機太橫(對比起手機),你兩隻手要同時向兩邊撐起
你joycon幾好揸手個手腕同手臂一定會累
同埋始終唔係一體成形好似steam deck咁,個感覺好唔穩陣

只係個人睇法
良值是可以直接用既,冇左中間個個only
Hori 連接器要另外買架
好撚貴
想問ching有冇用過 skull and Co
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞