|Switch機主討論(175)| Nintendo Direct 2023.02.09

988 回覆
4 Like 4 Dislike
唔知呢個情況點解決好...

隻game係港區eshop買 然後用左日區帳玩
然後中間日區帳用第二部機做左除時遊玩 而家手上部機做sub
果陣sub機都可以連網就玩到
前排斷左online plan之後突然連網都開唔到 然後隨時遊玩main機唔見左
係sub機呢連試過用eshop同web版斷 最後斷唔到但佢count我斷左要一年後先再斷到
結果而家淨係可以用港區個帳連網開到隻game 但係個save用唔返日區

好撚想喊岩岩比左封n9信日本cs希望佢幫到我
有冇人試過好似我咁on9
[NintendoLife] Nintendo Will Repair Out-Of-Warranty Joy-Con For Free In The UK, EEA, Switzerland

移民撚又赢
唔係好明你講乜
但應該係正副帳號問題
去睇下:
https://www.cool3c.com/article/153829
竟然出
神以為出xbx
條link死左
https://www.procyon-store.com/
買晒兩隻完全生產限定盤, 36800yen
本身有1,2代OST 真係費事搏隻trinity box
姐係我本身有a機 a機有日帳港帳
我平時就用港帳買game, 日帳開game, save會跟日帳
之後我有日用b機做左隨時遊玩本體, 係b機開左日帳個save黎玩
然後而家我部b機唔見左 a機就算解除左都玩唔返個日帳save之餘
a機就算連網都用唔到日帳開game
https://www.nintendo.co.jp/support/switch/secondary/index.html

用Google translate睇下日文個Q&A會唔會解答到你

香港任天堂個網同一個support項目鳩到仆街,連Q&A section都無
btw 我同你一樣都有兩部機
同埋香港日本兩個Nintendo ID都同時存在喺兩部機入面
我係用OLED main日本ID,舊機 main香港ID
咁樣玩左兩年一直都相安無事
其實本身a機係可以連網玩到 係唔見左果排個online plan咁岩完
之後解除完就唔得 續返online都冇用
原來mario今日上
有同事今日去睇
勿相認🙏🏻
好唔好睇
我都係
要搵英文版場次睇
希望唔好有細路嘈
有睇襟川惠子篇interview就知點解會企硬
Fans/家庭向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞