點解咁多後生買樓寧願搬入將軍澳/康城 都唔揀青衣/東涌線沿線?

360 回覆
274 Like 99 Dislike
第5點 要d人唔好介鳩原本有巴士線

98c 290 長期有人用 長期有人想介
旺角等中九龍幹線開埋就好快到,20分鐘到西九
將軍澳而家去油尖旺都唔洗45分鐘啦,第時有埋新幹線20分鐘都唔洗
青衣自己揸車就方便
你搭鐵 又多人又耐一班
轉紅色又無位坐

將軍澳起碼新啲大啲
Weekend又多商場揀
你散步踩單車 條路都闊啲啦

如果唔係求方便 住落舒服就東涌舒服好多啦
但食嘢真係好貴同埋得連鎖
一號銀海 瓏璽 浪澄 凱凡 果堆有人買 無人租啵
吊腳到一個點
AA落曬咀頭 都唔掂
成個奧運站 得柏景 維港 君滙 叫好可以同青衣 康城比較下

如果你講樓宇質素 當然係銀海又真係幾靚😂
食:tko
住:東涌,tko太潮濕又有堆田區
行:暫時tko,黨鐵多站,東涌要29年先有多一個站
青衣揸車就一流既, 一出南橋就3號仔, 去尖沙咀都係十零分鐘

搭巴士同搭黨鐵一樣咁鳩
巴士除左41A 快小小之外, 其他全部都碌長沙灣, N車仲碌埋荔景, 隨時住大埔返到屋企, 住青衣仲係茘景山路搖緊

去東九/ 沙田都要碌荃灣

所以唔買車真係唔好住青衣
痴撚線
將軍澳撚己經走火入魔
明明將軍澳 童黨係好撚出名, 就係因為個市區young, 所以多後生結婚生仔搬入去
自己google 下, 出撚哂名, 好撚無恥,又話青衣廢老區又話人多童黨,

童黨區區都有,但係將軍澳出左名多

咁都可以屈, 遲啲可以笑番青衣荃灣幾十年前都係填田區

未出過國?靚撚到仆街<似係中學生常用詞語
將軍澳好住呀
你地唔搬晒入去我點樣係青衣度買
奧運站冇撚得講啦大角咀

但青衣近地鐵就話姐
青衣大把位唔撚近要駁小巴/巴士
東涌都一樣

依家又舊又多公屋住條撚咩
仲有好多海景公屋居屋添
升幾多邊有人估到
返工方便重要d啦
東涌好多南亞佬
你不如問點解唔直接住港島?而家係住唔起,唔係唔想住囉。
屌你老味無啦啦拉埋奧運黎講
我有錢夠想買奧運啦
老實講揀邊係睇你返工係邊既姐 你返九龍既 一定唔會住東涌
住得東涌既既一係番港島同荃葵青
今期買左裕雅既人起碼賺3-400萬
康城表示
有人買 就有人租

奥運個校網都完勝將軍澳啦

同埋你睇埋 家庭月入中位數 奥運勁過將軍澳幾多

不過係講奥運 唔好溝埋大角咀 兩樣黎
冇邊個係最差
我淨係知道東涌好多阿差
買一手居屋不嬲都賺
康城無商業地 永遠只係衛星區
d 阿差係逸東啫

公屋不嬲都一係蝗, 一係蝻
留名等睇啟德變左蝻區
青衣新樓又唔太多
地鐵站附近果啲又貴
東涌好多屋苑都要轉多程車
已經入到東涌仲要再轉車
奥運又點樣唔好溝埋大角咀
根本就係同一區, 你點分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞