點解咁多後生買樓寧願搬入將軍澳/康城 都唔揀青衣/東涌線沿線?

360 回覆
274 Like 99 Dislike
樓主講梗東涌/青衣 vs 將軍澳喎
黎緊T2幹線起好,接駁中九龍幹線,基本上旺角都係20分鐘內既事
北區有撚樓 , 後生多數買屯元天就真
咪鬼比啲one 仔打手毒到先得
淨係novoland 單位都多過one 仔3倍

其他私樓除左逸峯新小小之外, 其餘都差唔多做大維修
上水又比班強國人炒貴晒

你話等多幾年粉嶺北發展就唔同講法
5年後起好東涌東西站同小壕灣站,個海濱發展仲完善過將軍澳南,樓價一定升到癲
你望清楚啲, 樓豬係拉埋奧運一齊講
淨係知一到下晝。太陽西斜熱都PK
青衣好多黑社會童黨
點解個個都話 康城 平?淨係計第一二期領都首都果d? 將軍澳站將天晉將中將廣果d都貴喎,更加唔好講將南。
好簡單啫
新一代仲未上到位, 咪比人踢左過去九龍東backoffice 先

到佢地上到位, 就會去返中上環, 不過啲職位都比港漂搶左
因為佢地從未入過將軍澳
唔熟就9吹

將北/將南都未知,更何況康城(佢你地心目中只係仲話臭/死城/交通差)
住將軍澳
半個鐘 點都去到港島綫任何一個站
將軍澳落太古鰂魚涌都係20-25分鐘
沙田就駁你唔到 我都覺得馬鞍山非常爽😓

荃灣西 奧運 一離開天橋就成區好似等市區重建咁
奧運比荃灣仲衰多一樣 樓下商場幫唔到手

厭惡性一間大酒店日日燒拖到 港灣豪庭
一講維港灣 銀海 浪澄 點比呀 😓
你用青衣沙田屌打將軍澳 我駁你唔到

奧運站唔住過唔知死…..
另一個垃圾就南昌站Vwalk 又係咁 😑

東涌沿錢 睇得上眼只有青衣
唔係架
康城撚睇到自己天咁高
奧運站即係大角咀
太古城係廢老住
九龍站係大陸人

總之康城世一
將軍澳仲有個核電站
厭惡基建咁多人反對最後都唔知起唔起得成,但大角咀奧運有大酒店,工廠,又多兇宅呢啲就係事實
邊地鐵屋苑邊有呀
將軍澳地理位置最多咪同上水, 屯門呢啲地區差唔多,係正香港邊陲地帶自成一各自HI

又唔係港島南區既真正豪宅地段, 點解可以自我澎漲到咁講撚到去過將南一次就明,去完咪同元朗,屯門,大埔差唔多
我睇咁耐 都淨係見到啲唔係住康城既人係到吹多啲
擺明串9班人自己鳩up當事實啦
識一兩個人買果區就話多後生買xxx
核咩鬼電站
只係一個普通變電站, 比你班友笑撚死真係

如果將軍澳嗰個真係核電站, 一出事你覺得你住青衣走得甩?
可能係既, 去機場快啲
北角轉車好唔開胃喎
其實我覺得係公屋仔吹水多啲

個個私樓區都比佢地屌到一文不值
咁香港站叫咩

定你講緊鰂魚涌呀
睇下你返工返邊到啦,油尖旺既話係東涌過去都係半個鐘至45分鐘。我諗康城都唔會差太多,不過問題係東涌唔係住黨鐵上蓋既話就冇禁方便,巴士既話又冇禁密。個人黎講鍾意人少啲就住東涌,而且樓平d。有錢又想方便又唔介意多人就將軍澳囉。各有各好,冇邊個係最差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞