點解咁多後生買樓寧願搬入將軍澳/康城 都唔揀青衣/東涌線沿線?

360 回覆
274 Like 99 Dislike
淨係睇樓主講東涌同青衣要拉埋奧運來講就知呢個地區有幾廢
將南好似啲蝗語
都啱嘅, 咁多新香港人
將軍澳樓平?你有冇去睇過咩價
因為青衣成島廢老
幾時有機搬出去
東涌線沿線 : 1. 東涌 : 同將軍澳無得比
2. 青衣: 其實得盈翠同灝景灣係近地鐵, 比盡連埋你宏福花園
坑寶將軍澳康城係圍住地鐵站起, 大部份都叫地鐵盤
3. 荔景 公屋仔
4. 南昌奧運 貴

講轉車, 將軍澳去港島轉港島線過對面, 轉觀塘線又係過對面
東涌線雖然話就話直到中環, 但係香港站行過去都遠

講班次, 東涌線非繁忙8-10分鐘一班, 繁忙4分鐘 (青衣以南計)

講環境, 東涌飛機升降嘈, 放假出東薈城一車車大陸人
青衣叫好小小, 南昌唔洗講啦
如果唔係四大長老住大西北,條女又起大西北做野,我一早就搬左去將軍澳,洗鬼好似個傻仔咁日日搭個半鐘車去九龍灣返工
留名睇分析
少外企/大企
End topic
盈翠條車路
大部份後生買邊到都係同返工返邊到最大關係姐
有咩話寧願唔寧願 有幾多機師又住康城
原來真係有人鐘意食屎
btw鰂魚涌都OK
啟德簡約公屋又贏
咪講撚左囉盲撚

鬼唔知市區方便咩
有錢先得架
市區新樓貴到傻
二手又要一炮過比幾十萬裝修
邊有咁多cash

你以為有錢先買康城呀?唔夠錢先買康城咋屌你

同埋講緊市區呀,又講個新界例子出黎做乜?

雖然青衣都唔係市區
但盈翠同康城我會揀盈翠
如果青衣上蓋而家出新盤一定貴過將南
笑撚死, 成班變左同奧運站比

鬼唔知奧運站好過將軍澳咩
幾錢先得
如果差唔多呎價, 青衣同將軍澳差唔多啫

厭惡性設施 :
青衣: 油庫, 船廠, 貨櫃碼頭, 石屎廠
將軍澳: 回收廠, 石屎廠, 填料庫
東涌: 機場

講交通, 將軍澳點都贏青衣
講配套, 將軍澳啲社區設施好過青衣
住開九龍東又想搬新樓就得將軍澳
唔通玩觀塘咩
後生買北區多喎
係觀塘九龍灣返JPM, Citi咪又係BO以為自己真係ibanker咩
大閪柒樓狗都唔屌
冇廢老 完勝
好多嘢食
唔洗講 其實奥運一定好過將軍澳 樓價反映一切

淨係一號銀海 瓏璽 帝峰 都贏哂將軍澳果啲,可能得天晉

系列叫做有得比下
享應政府CBD2 梗係住東邊啦
一出將隧/將藍 俾盡半個鐘就到啦

東涌半個鐘都唔知到荔景未

利申:東涌業主
講到有得揀個office係邊咁,鍾意返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞