點解咁多後生買樓寧願搬入將軍澳/康城 都唔揀青衣/東涌線沿線?

360 回覆
274 Like 99 Dislike
有一樣野好特別
因為98d關係,出去尖沙咀仲快過旺角
98c真心垃圾
因為一個字平
康城新樓2房做到月租15k
奧運好多成20年樓都18-20k起跳
依家都有段,不過短咗
咩之前 而家都有
明明太古早幾年就係cbd2
之後話要搞啟德,先比左個cbd2名九東
一樣
東涌返觀塘咁遠
最多咪鰂魚涌 太古
邊個會返觀塘九龍灣
除非你返JPM citi
康城行將南過海快撚到on9
仲有798都超快
睇下生活配套邊個方便再講啦
一句到尾

將軍澳過海完勝

社區環境一定比奧運站大角咀好好多
印仔
東涌完全冇野好食 得堆垃圾連鎖
求其搵區都屌打
康城同盈翠同級???

盈翠地理位置屌打康城啦
將軍澳地理位置本身都閪,本身己經係填田區, 再加水泥廠, 仲未計黎緊大量厭惡性基建
因為係窮呀屌你個系
將軍澳依家啲樓都係咁升喎
公屋連登仔:公屋最好 樓下有鐵路惠康茶記 夠啦
黨嘅方向,東升西降

青年人跟黨走,班戀殖嘅老人家鍾意西方
將軍澳搭MTR去中環半個鍾唔洗
元朗先係市區
打手? 係都買荃灣啦
青衣下下都車出入
堆田區+水泥廠+大量厭惡基建 可以完勝奧運???

將軍澳同荃灣沙田比都未必贏, 仲走去挑奧運?
將軍澳L 個區啲人自我澎漲都幾勁
1) 澳南/康城私樓多,生活質素同配套都會比青衣好,例如商場同消遣既地方都會多啲,鋪頭質素會高啲
2) 將軍澳寵物設施完善,起緊既新公園仲會有新既寵物設施去取代原有較細既寵物公園
3) 將軍澳有單車網絡連通康城,調景嶺,坑口,寶琳
4) 交通方便,有地鐵,兩條隧道。未來有計劃再多一條隧道,將藍隧道一出又接駁到東隧同興建中既T2主幹道
5) 對比青衣,將軍澳有幾間國際學校,能夠吸引外國人聚居,而且番中環港島東觀塘都係半個鐘內,吸引到係呢啲地方番工既租客
6) 將軍澳樓齡較青衣低
7) 將軍澳有未來發展計劃,民生有新市政大廈連街市,又有新中央公園,單車場,道路網絡又有南橋,新既隧道,137既新發展,消遣又有新水上活動中心,康城又可能有兩間新學校,可能睇到未來有更多配套。但對比之下青衣仲有工業,限制左東南區既發展,區內又有幾個公共屋村同村屋佔左近青衣站既地段,而且未有新發展既消息,相對之下將軍澳有潛力多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞