點解咁多後生買樓寧願搬入將軍澳/康城 都唔揀青衣/東涌線沿線?

360 回覆
274 Like 99 Dislike
睇你邊度活動多東區返工咪tko
生活就觀塘,太古,tko好多嘢

東涌線奧運南昌地理上就一定贏架喇

青衣就睇吓啲租會唔會升返
冇咩新樓就冇咩炒作
唔好計中區仲有大把offices po 花園道 你都乜計
其實返邊係睇你公司同做咩
唔通你返goldman佢畀你揀去觀塘?
其實住得奧運都係專業人士多,生活配套都係定向呢班等target audience.。係海輝道出入個班都係揸車/撘Uber的士多,始終行去奧運/南昌係要8-10分鐘以上。因為呢邊車位充足,月租都係3-4k唔算貴。

講舒適度,我自己都幾鐘意呢種市區中既寧靜。

利申,住係個邊
澳南咪又係將南入面
on79
公屋區咪多
你識得睇「隨便」又唔識得睇「基本上」都幾搞笑師兄

你係要覺得我講緊每個將軍澳屋苑都可以做到五分鐘嘅話

隨便你
算吧啦師兄唔洗同佢勞氣 佢呢啲人鍾意執住一兩隻字玩幾日 現實生活係咩人大家心知肚明
東涌月票先700蚊任搭,認真仲平過買都會票就住就住啦
我睇好太古地產係鰂魚涌多過啟德
太古長期都起到彭彭聲,仲有大把舊樓比佢收地
仲要一定高質同有心
唔係貴價貨但勝在有心同成個商業建築群。
如果佢keep住個quality,唔差

SHK 識鬼起寫字樓咩
個陣返咩工就會租/買邊度
咁住開
轉工又會揀返近屋企既
就算無咁方便
都好少話由東涌搬去康城咁遠
可能出荃灣西個類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞