點解咁多後生買樓寧願搬入將軍澳/康城 都唔揀青衣/東涌線沿線?

360 回覆
274 Like 99 Dislike
不能同意更多 講住一定係住九龍西好過九龍東

九龍區黎講 由細到大都係去九龍西消費 主要係尖沙咀旺角 最多都係去到又一城 無咩特別原因點會入九龍灣/觀塘

九龍東 人多車多 你放工時間去觀塘就會發覺想死
九龍東人都唔去九龍東消費
係都去太古/銅鑼灣
Monterey唔係澳南?
不如你睇下個盤中文叫咩名?

"隨便一個屋苑"
"5分鐘一定"
係就係 唔係就唔係
加句基本上就可以顛倒黑白?
知唔知醜字點寫?
青衣係撚全港中心點咩,得去中環近,返港島東,九龍都遠過hihi,完全唔算得上係方便,真係tko好d wo
澳南同將南係兩樣嘢
澳南係指Parkside Capri Monterey
將南係指寶邑路以南

搞清左你先再討論啦
下下都拎極端例子出黎以偏概全
你認為咁樣係好嘅討論方式咁你繼續
柒就柒啦
繼續繼續 走住嚟屌正廢柴
青衣係舊區 一街廢老屌痰
東涌唔係做航空 住黎都on9

將軍澳落港島 半粒鐘到中環
青衣住上蓋都真係方便既
你睇地圖都見到 佢去荃灣 九西 新西都快
東涌線10分鐘一班,你住?
有舊區衛生環境一定差啲
但係都係個句,冇人叫你住舊區入邊

我覺得荃灣係幾好既民生社區
南豐中心+荃豐中心, 舊但係咩撚都有,諗得到既興趣班都可以搵到,旅行社,美容,手機配件真係五花八門, 淨你專買頭飾, 買遮都可以自己開間小店
再加路德圍咩撚都有得食,講緊零晨12,1點仲搵到野食
再行埋落去享和街+德華街果堆五金廚廁,咩撚都有
唔好講佢個楊屋道街市
最緊要佢唔係得一間, 相同類型既鋪頭都有幾間比你格價, 唔怕獨市搵笨柒

呢啲一撚定連鎖商場搵唔到, 以前住荃灣所以比較熟,唔知香港仲有冇呢啲咁既社區

笑有舊區係缺點既我敢講,大部份都未夠25歲
因為有自己家庭, 日日吃喝玩樂,大部份野屋企人搞哂,所以覺得舊區係垃圾。
貴但合理價 配套好 地點交通方便 海景暫時無遮擋 樓齡新
最好就係住荃灣西行返去千色果邊唔會覺得太遠
我廢事同你咬文嚼字去詳細探討嘢叫「基本上」姐
得啦我廢柴,有咩所謂
ching東涌綫6-7分鐘一班喎
要反都專業啲好冇
夜晚9-10點開始就10分鐘一班
同康城一樣

將軍澳撚表示由搭車到上朋友盈翠屋企都唔洗一粒鐘
當然夜晚或星期六日另計
咁你姐係覺得青衣定將軍澳好
睇唔明😂
講左幾多年
近呢1-2年中央先講喎
前海 2010年 已經有

而家轉左做南沙
青衣某程度係新區設計元祖
遲過屯門大埔元朗啲墟市
但早過將軍澳天水圍開始發展
樓主:點解唔揀東涌?
Still樓主:唔計東涌

笑死人咩
以前響九龍站返工,領教過東涌線疏到嚇人
唔好講笑
當年尖東站開真係有唔少po屌
將南同康城完全唔同位置喎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞