[KPOP] K-POP 2023討論區 (7)

1001 回覆
2 Like 14 Dislike
個音樂才子護主犬
📌某天醒來,突然獲得了一個神秘禮物,你希望是…?

1.擁有車銀優的臉蛋
2.擁有IU的音樂才華
3.擁有劉在錫的口才
4.擁有一兆韓元

2應該算唔難
呢個傻仔以前拍片澄清話twice 抄襲仲拉埋唔關事日本女團,俾人report 到del 片,邊個仲係睇呢個弱智豬頭人日日求其內容農場 就拍片賺錢

李知抄班fans 仲借佢澄清不如搵自己阿媽聽下似唔似
事實係佢真心好假喎
唔關靚唔靚事
做咩日日追擊IU 好似殺父仇人咁
柳熙烈你不知幾開心扮咩
我點會喪心病狂 日日開post追擊 我不嬲對事不對人
諗起d 鏡粉
留cm 吹奏嗰陣劈頭第1句成日都係 我不是姜糖/神徒/鏡粉etc ...

有冇link
世代音樂大戰,想學下樂理
上面咪有個鬆弛熊大碌鳩話自己唔識音樂唔係粉絲,但係去評價樂理
唔知佢聽完50首未
裁縫師抄襲得一個post喳嘛
姜濤首Dear my friend話係寫信比去世嘅朋友,但係歌詞作曲全部都唔係佢封信得個名係自己寫
如果佢喺韓國Kakao公司,應該會變才子
好彩唔係李知抄的臉蛋
【熱帖】Lovelyz Jin談愛豆戀愛

1.愛豆之間是怎樣談戀愛的?被發現了會怎樣

「就算再忙再累,想談戀愛的人也會偷偷的愉快的做的很好,出道一定時間後,只要不是因為戀愛出大事故,公司是不管的,自己看著辦,別被發現,是這樣的態度。」

2.在音樂放送待機的時候有看對眼的的嗎?

「在打歌活動的時候愛豆之間的接觸比大家想象的要多的多,因為回歸第一周的時候會送cd給別的愛豆,在打招呼的時候可能會看對眼,還有放送結束後和pd們打招呼的時間,在那段時間里會一直在走廊里待在一起,愛豆們互相對視,會有產生火花的情況,愛豆們的世界很小,基本上走兩步就是一個認識人,我喜歡那個人,拜託認識的人介紹一下給情況也很多。」

3.關於偶像運動會

「還有一個重要的地方,那就是偶像運動會,那是愛豆們見面的場所,互相交換一下眼神,確認彼此的心意,就會偷偷塞有聯繫方式的紙條。」

朴彩英宝宝 同 紅白bb 人身攻擊大戰
笑到傻
熱帖:TWICE子瑜,購入"182億/41億(韓元)"超豪華公寓...送給媽媽的禮物

組合TWICE成員子瑜購入了位於高雄市的一套高級公寓的消息傳開。當地時間3日,據台媒報道子瑜以1億人民幣(182億韓元,此處韓媒報道錯誤,台媒原報道是1億台幣/2260萬人民幣/41億韓元)的價格購買了該公寓。另外據悉,該公寓位於雄崗信義美術館大樓內,房價也是該區域內的最高價。

台灣又暴動
朴寶正傻西 無啦啦喺裁縫師post搬bp出嚟搞到自己俾人笑
條友又假又油
但佢依家真係靚

搬iu bb靚靚相咪好,不過佢起到紅白臭西做雞算係咁
原來有人仲記得有呢個團存在,講一番話上熱門,感動死我呢個linus
真。佢係我kpop為一反
唔知佢邊個醫生 介紹俾泰妍泫雅好喎 佢哋愈整愈膠
佢係整得好成功 點到即止

IU係咪驚自己小朋友太樣衰會自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞