[KPOP] K-POP 2023討論區 (7)

1001 回覆
2 Like 14 Dislike
Red shoes 抄 Here's us 係法律上成立既,Electro Swing 條 youtube 片我當年都有貼過出黎。
李民秀唔認抄但其實都已經衰左,就算係帶紅iu既功臣,因為呢件事基本上晌kpop圈收左檔。
歌曲抄襲係有法律條文,例如melody幾多個bars,唔係你話聽落覺得似,就告得入。唔通我作首 tango 或 James Bond theme又係抄咩。
實際上佢d歌可以入到抄襲既,以我知有3首,Red shoes、Someday、23 (sampling)。其他嗰d連 classic chord同beat都話係抄既,真係可以慳返啖氣。
IU好好人
PR太勁
仲以為IU 人美心善又大方,先第五名心碎了
等你
發覺捐錢新聞大部分都係台灣媒體同韓國媒體有出報導
@JYPETWICE reaches a NEW PEAK of 11.95 MILLION monthly listeners on Spotify!
(捐錢+爭取幫員工加薪)x n =人美心善純品國民小仙女
所以就算佢真係抄襲都唔會收皮 咁識用抄襲賺番嚟嘅錢幫自己做形象工程
呢個ai幾勁
現代版女洪吉童
hip hop用sample/差唔多beat會落credit嫁囉好冇 手滑女人有落credit邊個會話佢抄 真係笑死
已過氣
咪 on9,sampling 會,差唔多beat 係唔會既。
Karina粉絲自製的公仔

靚到當周邊出都得
啲𡃁妹會好鍾意

認到,easy

可以食到咁
另一角度
你好得閒。

忙內極美
又用咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞