日本Being系音樂討論區7

815 回覆
3 Like 3 Dislike
講真定講笑
OK啦 不過不失
唔知
BAAD復出唔好咩
佢哋啲歌幾好聽
做學生嗰陣見到里菜同三枝我真係以為日本有好多靚女
但去到嗰邊先發現...
Rainy。 呢
笑而不語
我想話我啱啱google being扺或b zone都搵唔到個官位網頁...
反而搵到段好中肯的分析
90年代末期Being系王朝的沒落,原因在於(1)缺乏創新且陳舊老套的行銷方式、(2)過度迷信大黑摩季、ZARD神話、(3)未能掌握主流樂界趨勢動向。當全盛時期的百萬銷售變成二線藝人、原本的二線藝人回家吃自己的時候,Being也知道當年的光環不再,絕對有改革必要。然而天無絕人之路,Being系轉型的關鍵是找到了倉木麻衣這棵搖錢樹並成功塑造成為宇多田光第二,隨後"濱崎步第二"的愛內里菜也得到不錯的回響,確立了未來轉型的大略方向。

話時話, 捕まえて、今夜。聽耐左幾好聽

哇, 個髮型好似去番90年代咁
真係夠復古
https://musing.jp/shop/garnetcrow/photoscope/
今次炒寫真集
唔通GC真係有機會重組?
鞭GC僅餘價值
90s盛世再現
其實新浜係時候出album
唔知點解要拖咁耐唔出
捕まえて、今夜 可以由上年12月出柯南版, 到5月再出新版...
你就知唔休出...
all at once新碟好耐聽
完全冇filler track
風格都幾多元化

但就係賣得麻麻
樣可以
唱功比以前進步左
beingb zone 都無好好宣傳佢地
好正常
我反而好好奇點解會將呢兩個人放埋一齊...
一肥一瘦放埋一齊...itsuki其實都幾靚仔, 不過真係太矮
其實成隻碟的幕後團隊都勁
又同兩套動畫合作

但都係賣成咁
我反而好好奇點解會將呢兩個人放埋一齊...

以歌會友
其實我成日ff愛內有冇機會返b zone唱柯南
但唔知佢所謂搞佢嗰個作仲是否存在
咁佢兩個係唱得好好
aao啲cover真係唔錯

今次隻碟同上隻AAO一樣咁高質
可能好似大黑咁
隔成十幾年先強勢加盟Being
其實大黑上年隻精選叫SPARKLE 30TH ANNIVERSARY 已經好夠

加返BACK BEATS個名真係鞭
可能大黑唔介意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞