日本Being系音樂討論區7

815 回覆
3 Like 3 Dislike
我比你早小小,應該係02年
所有single, Album都齊晒。
試過機場接機,追去日本台灣睇演唱會,香港理公大學開我都有去,親筆簽名都已有,人生都無乜遺憾了。係後來工作,結婚,有左小朋友後無再追星

最近見到串流竟然有晒麻衣啲歌,聽返真係滿滿回憶,麻衣記錄住我嘅青春。
巴打,我好似認得你

你係咪呢個post開始嗰期留過言
最近嗰幾首新歌都幾有新鮮感

Unraveling love - CityPop
Secret voice of my heart - 帶點中國風元素
You & I - Back to R&B Mai
好似係有
我好鍾意聽麻衣嘅歌啊
但我又好貪心, 鍾意聽埋其他Being歌手的音樂

每一首都好鐘意
如果講比較重口味嘅歌, 我認為以下呢兩首係需要時間去接受嘅
Diamond Wave, PS MY SUNSHINE

Diamond Wave細細個聽覺得好難聽
大個咗聽就覺得好啱夏天聽好正
如果你問我最鐘意邊隻專輯
唔計初出道果啲,最鐘意係one life。
呢隻碟我都好鍾意
唔計嗰四首主打歌

Wonderland簡直係我的最愛
呢首歌真係完全去返早期的麻衣
夏天最正都係feel fine!
麻衣兩首新歌真係要聽到一兩星期先開始覺得入耳
最近解禁之後我不斷聽fuse of love
聽啲舊album真係方便好多!!!
期望愛內里菜都快啲解禁! (我見到里菜開左b站channel, 相信好快可以喺大陸聽到佢演唱會)
Unraveling love 幾正呀CityPop風
希望快啲公佈25周年有咩活動
當然一定會有tour, 日本希望有一場武道館, 深圳都係希望有一場(發夢香港有一場...)
聽日出新歌

呢首好高質
去返早期麻衣的R&B
召喚

You & I出左full version
冬至快樂
新曲如何
召喚

有歌聽
聽晚平安夜
開始分享聖誕歌
https://www.youtube.com/watch?v=CT0B2ABAPi8
You & I full version如何
聽左N次先開始鍾意
唔出single係好事
我一開始仲以為會雙A出single
究竟being下年有咩搞作呢~? 唔通真係可以fight到m27主題曲?
祝各位聖誕快樂!
https://www.youtube.com/watch?v=GzoN_mEog98
聽完 都係覺得舒服 但記憶點唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞