日本Being系音樂討論區7

815 回覆
3 Like 3 Dislike
而家Being咪爭取到麻衣邁向25周年時
同柯南合作2次 OP/ED下個月一齊用
而家Being都好等$用
之前B’z、姐姐都係咁
出道至今歌曲全世界配信

里菜同Being關係咁「好」
應該都要一段長時間
當年姐姐柯南雙A呢招仲work
但而家op真係一般...希望首ed有啲驚喜(難啲)
being識作歌啲人死哂去邊...
rina好多首好聽都係啲b-side或side-track
希望盡快解禁, 唔哂我專登去轉cd咁麻煩...
唉, 真係多x謝being
麻衣首新OP 好聽喎

首歌係帶點電子曲風的中板歌曲

我估應該最快都要12月先會公布麻衣新專輯資料
如果Being想谷行麻衣25周年
2024換柯南OP/ED都係換麻衣
2024的柯南動畫,變麻衣年
Rina 2009的ALL TIME BEST都已經好夠聽
全部都係啲主打

不過依家已經斷貨
Bonus track首gift好正
MAGIC
素顔のまま
薔薇が咲く 薔薇が散る
我好鍾意Rina喺Being後期的歌
可惜佢無得再唱柯南...:(
我可否幻想下GC復出
話時話, 下年柯南電影又出現大阪啲人物
希望麻衣可以唱主題曲!!!!!!!!
Sony學埋晒Being啲衰嘢 ZARD, 麻衣
鞭西野
出ALL TIME BEST
薔薇が咲く 薔薇が散る

呢首有潛力HIT, 至少都值得TOP 10
可惜TOP 10不入

Giza真係

麻衣新歌好好聽
第一次同川口大輔合作

好想快啲聽到完整版

WANDS有新曲
希望快啲有新歌情報
我估因為OP要讓路比麻衣25周年
所以Being先出此下策

Being你真係好識做
召喚
麻衣新曲有試聽
今次首OP同ED都麻麻...
無當年OPバラ色の人生同ED君と恋のまま咁震撼
可唔可以搵個勁人作下啲歌...
ED 好聽喎
第一次同JUJU御用合作音樂人合作
我覺得幾有新鮮感

川口大輔之前寫過啲Hit歌都唔少
JUJU - sign
Che’nelle - Destiny
中島美嘉 - WILL
你講嗰啲歌都唔係我杯茶, 所以難怪我唔鍾意
或者我年紀大啦
我好想嗰種第一次聽已經會愛上嗰種感覺!
就算SARD啲歌都做到...BTW, 最近狂LOOP 空っぽの心
私心想徳永暁人作多啲曲俾麻衣, 我聽慣左佢嗰種style
佢俾麻衣同zard啲曲風都好唔同, 好正
之前麻衣成日同中村泰輔合作
今次試吓用啲少合作的人合作都係好事
係咪因為首歌冇乜Being味 所以你唔喜歡

川口大輔 可以寫到唔同類型嘅歌
又同JUJU合作過出唔少Jazz的專輯

希望You & I快啲出FULL VER
我都想
但都要試吓用新人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞